Friday, August 11, 2017

Miss cleaner undercover

Assalamualaikum wbt..

Memandangkan saya tak boleh nak jadikan hp ssbagai bff maka saya jadikan novel sebagai bff...

Semoga sikap ini berjaya menjadi role model kepada yaya...hahaha

Novel ni saya pinjam kat library
660 page
Boleh tahan tebal kan =)

Saya suka novel ni sebab
Saya rasa lain sikit kot...lain bila watak utama adalah seorang polis yang menyamar...
Lepas tu ada watak orang gila yang pandai...sebab dia sebenarnya menyamar dan tak gila...
Ada watak nelly yang saya rasa nak tahu dia jahat ke tak atau dia memang betul betul ikhlas

Yang buat saya berfikir

Bila kita senang, ramai yang cemburu dan nak jatuhkan kita
Dia tak tahu, kita senang tu sebab kita dah lalui saat saat getir dan susah dalam kehidupan
Sebenarnya orang yg cemburu ni
Dia pun ada cerita senang dia cuma dia tak nampak atau pura pura tak nampak sebab dia asyik nampak senang kita

Lebih mudah cakap...dia lupa untuk bersyukur sehingga dia cemburu tentang cerita kita....

Marilah kita sama sama bersyukur dengan apa yang kita ada =)
Cerita susah atau cerita senang
Semua tu kenangan dan pelajaran yang paling indah dalam hidup kita


27 comments:

rel='nofollow'>Mrs Pip said...

Wah, mcm best buku ni, byk unsur suspens ...

rel='nofollow'>Sanisah Sabu said...

is suka jugak novel, cumanya nak cari masa membaca dah tak banyak =) apapun, macam menarik ja (^___^)v ada masa leh cari dan baca =)

rel='nofollow'>saniah ibrahim said...

Cerita yang menarik....
Seronok sebenarnya baca novel ni ,seolah kita berada dalam cerita tersebut.Akak juga penggemar baca novel,novel ringan & berat pun ok je.

rel='nofollow'>Mimi Azirah said...

Mcm best je novel nih.sy pun lama xbeli novel

rel='nofollow'>dear anies said...

mcm best je ni... boleh laa try cari ;-)

rel='nofollow'>dorsett pink said...

tajuk novel tu macam best

rel='nofollow'>Khairul Bariah said...

happy reading nini
Betul tu, bila emak rajin membaca, barulah anak mencontohi emaknya, kan.
Kepimpinan melalui teladan (^_^)

Thanks, krn rajin dtg ke blog akak.

rel='nofollow'>aizamia 3 said...

Siap snap gambar novel ni, nanti nak p carik.. ;)

rel='nofollow'>Rapunzel Cikilolo said...

nampak menarik lah.

dimensi baru dalam dunia penulisan

rel='nofollow'>scarlet_nur said...

Wahh nampak menarik tuu sis :}

https://noveltyme.blogspot.my/

rel='nofollow'>mamapp said...

Menarik juga watak2 tu

rel='nofollow'>nohas said...

menarik..akk tk suka citer stereotype..

rel='nofollow'>Normala Saad said...

mmm...tak lama lagi adalah jadi drama TV tu....

rel='nofollow'>Nor Azimah said...

Tak suka novel cinta yg melalut2, suka yg Ada thriller sikit, kelakar, kalo dpt novel mcm ni, akk pun suka.

rel='nofollow'>Siqah Hussin said...

Tebalnyaaaaa T_T Biasa buku tebal ni siqah baca Siti Rosmizah je. Itupun bercinta nak habiskan. Huhu.

rel='nofollow'>Kak Long said...

Wah, menariknya..
Nak cari juga la.. :D

rel='nofollow'>Abam Kie said...

Masa study di UM dulu selalu gak baca novel sastera Inggeris sebab keperluan kursus. Bila dah kerja ni cukup dgn baca akhbar n majalah aje.
Abam Kie follows your blog... Tq.

rel='nofollow'>Ainniah Zulkefli said...

macam banyak kaitkan dengab real life jgak ya. bukan dongeng atau fantasi semata.

rel='nofollow'>AziRahmanDot Com said...

lamanya tak baca novel. Banyak sekarang ni novel-novel baru...tapi kena tunggu anak-anak abes exam dulu baru boleh layan balik hobi yang satu ni.

rel='nofollow'>Mas_FVOME said...

Cam bestnya novel tuh! Kena cri nie

rel='nofollow'>norhidana miswan said...

mcm best je novel tuh .... dr watak2 tuh kan...
akak dh lama beno tak beli novel baru, kalu ada pun skrg nih baca majalah je... tp bukan majalah gosip...

rel='nofollow'>E'in said...

akak dah lame tinggal kan dunia novel cintan cintun.. huhu

rel='nofollow'>nadhie wueen said...

better jadikan buku sbg bff daripada handphone kan :) eh btw setuju dengan ayat tu, setiap org yg senang ada kesusahan yg pernah ditempuhi. takpa kita chill aje :)

rel='nofollow'>Sue Bee said...

Tebal buku tu. Kalau SB mau taknya amik masa jugak nak habiskan. Ni dah lah hp pon SB jarang pegang, apalagi novel sbb kekangan masa utk benda lain kena buat. Huhu

rel='nofollow'>Eeiou _ said...

Macam best je ada character orang gila.

rel='nofollow'>hainom OKje said...

Tak suka baca novel Nini.... kang kalau nenek kebayan dah layan novel takut keje rumah terbengkalai pulak haha...

Kata kata nenek kebayan, syukurlah pada benda yg kecil nescaya kita akan lebih bersyukur dengan benda yg lebih besar gitu...

rel='nofollow'>ewanthology said...

lepas ni adalah drama tv atas title ni..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....