Sunday, May 29, 2011

dek TERLAMPAU teruja....=P

ni kisah zaman dolu kala...zaman budak2...zaman baru masuk part 1...zaman budak2 baik gitu kan...bukanlah sekarang tak baik...baik jugak, tapi zaman tu baik terlampau...erk...=P

pada satu hari...wah gitu kan.....masa tu blackout...zaman aku dulu kolej kitowang selalu je blackout, nape ntah...so bergelap la kan, pastu aku p lepak bilik kawan aku......pastu ada la encik ehem2 kal....pastu biasalah, kan namanya en ehem2, mesti malu2 kuda nak cakap depan orang...cakap pun senyum2 je manjang, aku kuar bilik, nak balik bilik...kan biasanya kalu en ehem2 kal, cakap sambil baring atas katil, mata tengok syilik, muka berseri-seri, senyum sampai pipi....so tulah yang nak dibuatnya, terus blah dari bilik si kawan. pastu masuk bilik sendiri, pastu terus baring atas katil.....pastu tangan tersentuh teddy bear....erk sejak bila plak aku ada teddy bear ni....aku terus pandang sekeliling, walaupun gelap cuba gak nengok suasana bilik tuh, okeh...aku salah bilik....baiklah.....cepat2 aku bangun, pakai selipar n blah dari situ....seb baik tadek orang =D

patutlah macam cepat je aku dari bilik kawan ke bilik sendiri, rupanya tersalah bilik...tu la terlampau teruja, terlampau seronok, terlampau gumbira.....haish....payah kalau terlampau2 ni....

dalam diri kita, kalau wujud perkataan TERLAMPAU ni payah....sebab tu kita kena bersederhana je...jangan melebih-lebih...nasib baik salah masuk bilik, tapi dah siap landing bagai dah, kalau salah benda lain camana...tak ke haru.....

4 comments:

.m y z. said...

hahaha nasib baik takde orang.

ziema pun penah jugak salah masuk bilik masa kat kolej dulu. that time bru lepas pegi dobi. ntah mcm mne ntah dgn kompiden nya ziema masuk rumah tu then masuk bilik.

tetiba nampak ada org tgh main laptop dalam bilik. baru nak tanya 'eh buat apa tu'. then perasan apesal katil cadar warna lain? rupanya baru perasan tersalah bilik! malu tu tak payah cakap ah. dah lah org dlm bilik tu 1 kuliah dgn ziema. adehh.

suppose to be, ziema punya bilik tingkat 2. tapi ziema tersalah masuk tingkat 1 punya sebab dobi tingkat 1.

sis kira ok lagi lah. tersalah masuk bilik masa tengah gelap. org tak nampak. ziema tersalah bilik masa hari tengah terang benderang T__T

nini said...

hahahaha....tu la len kali kena careful kan...haha =D

cik mun said...

haha..mun pernah tersalah msuk klas..msuk2 je sumer org tgk..dahla bdak course lain..malu!!

nini said...

gelemer cik mun....haha =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....