Tuesday, May 10, 2011

gila traffic....akukah ?????

lumrah manusia, gemarkan yang buruk daripada yang baik...tajuk yang hangat daripada tajuk yang ala-ala skema, baik, sopan santun...dan entry yang agak kasar daripada entry yang lemah lembut sopan santun...

sebelum aku meneruskan...ingin aku katakan, ini hanyalah pandangan aku semata-mata...maafkan aku andai aku terkasar bahasa lagi...hehe

aku bercakap mengenai diri aku sendiri....petang tadik, aku terbaca satu blog yang mengutuk perempuan bertudung...dia nye kutukan tu, memang sape2 yang kena papppp atas batang hidung akan melenting, kutuk kaw2 okeh...sib bek tak kena batang hidung aku...tettttt...hahaha...

kalo entry yang menulis dengan penuh lemah lembut, biasanya yang tertarik untuk baca yang memang dah baik, dah elok, ah tak perlu ditegur, yang dah betul...contoh kalau pemakaian tudung tu sendiri, yang dah betul cara pakainya bukan ikut fesyen semata....

tapi kalo tajuk entry tu bikin panas, first...terus je rasa nak click nak nak bila kena sikit tempias kan...pastu buka tengok entry bikin panas menggelegak, terus kena atas idung, dahnye dok bertenggek plak atas idung...hayaa...lu bikin hati gua panas o dengan kata-kata lu...okeh...ni gua maw marah ni...sentap ma....hayaaaa....kalo cakap dengan elok, mungkin susah nak respond, tak pon baca mesti lompat2, tapi dengan gambar yang menyakitkan hati, dengan kata2 yang kasar buat hati mendidih rasa cam nak bunuh owner blog tu sekarang, still jugak meneruskan bacaan...kagumnya, penulisan tu berjaya dihabiskan....padahal baca dengan sakit hati....

buktinya...tak payah cakaplah, tengok je traffic, tengok je respond...cuba singga kat blog yang entry nya lemah lembut, pengomen pun dah baik baik dah..jadi....

erm bukanlah aku nak menyokong supaya semua orang menegur dengan kata-kata kasar dan kesar...lain orang lain cara, lain orang lain penerimaan, manusia ada macam-macam jenis...kalau pergi kem motivasi pun, kalo dah budaknya nakal2...tayah la ko nak cakap lek lok ye dik, dia nye kem, memang agak kejam la kan...tetttttt, p kalo kem motivasi tuk budak2 dah baik ni, tayah la kasar2 senang je nak handle...biasanya cam tuh la....k cuma pemerhatian aku je....

tak wajib betul, harus salah...erk cam kenal je kan ayat ni..ntah hm tuah punya ayat kot...lupa..hehe

last sebelum aku stop....seperti yang aku katakan....ini hanyalah pendapat dan pandangan aku....tak semestinya pandangan aku ni wajib betul, dan tak semestinya aku menyokong apa yang mereka lakukan...hahaha...kita ada akal...kita leh pk mana baik mana buruk...penyampaian yang teruk pun, y not amiklah sikit isinya kan....=D

sebelum aku stop...aku juz nak say something....
dalam hati ada taman...erk..apakah...hahaha....=P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....