Monday, May 9, 2011

W3 - keghairahan popular di alam maya

Okey task tuk diz week...bagi aku agak berat...erm...keghairahan popular di alam maya...tapi disebabkan aku dah menyahut cabaran, makanya ni baru week 3, takkan tetiba nak tarik diri..hayooo...haha...tapi pas ni tataw la kan, kalo da tadek laptop, da tak dapat nak menulis ='(
hurm..oklah...

pasal topic ni...sebelum aku meneruskan kata-kata, aku nak cakap, apa yang aku tulis, hanyalah pandangan aku semata-mata...hope ada yang tak berkecik hati atau sebagainya, kalo ada pohon maaf awal2 =D (menyedari hakikat mulut laser yang dimiliki...tettttt)

popular....manusia ni macam-macam jenis...ada yang suka popular dan ada yang tak..ada yang jenis suka menunjukkan bakat diri, mencapap...tettt, yang juz a silent reader dan sebagainya....masing2 ada tujuan, ada keinginan...keinginan sebenar tidaklah diketahui kalo dorang tak bagitau kan...

cuma bagi aku, sesape yang rasa nak popular di alam maya...semestinya bersebab...mungkin memang perangai dia cam tuh, n dia akan buat apa sahaja dan tak realize pun sebab dia rasa seronok orang kenal dia....aku tak salahkan dia, sebab sesetengah orang suka bila ramai orang kenal dia, dan itu yang memotivasikan dia untuk terus berkarya atau menulis....=D

ada orang, mungkin tamo popular, tapi nak blog je popular..erk ada macam tu eh ? maybe..kan manusia macam-macam...mungkin tu cara dia menyampaikan nasihat, atau mungkin berkongsi dengan orang, atau mungkin juga meluahkan sesuatu yang dia rasa, dan bila popular, traffic tinggi dan bila ada plak yang sudi komen hasil penulisan dia, dia rasa seronok...dan tu mungkin juga cara motivate diri dia....

dan bagi aku....popular ada positive dan negative...bila ramai orang kenal, kita akan lebih menjaga tingkah laku, sebab orang sentiasa memerhatikan kita...ye lah, dah nye nak pergi pasar malam pun sat g ada orang tegur...aish segan taw...nak nak penulisan kita semuanya mengajak kepada kebaikan, so....kita sendiri kenalah baik jugak kan...but still, its depends...

rasanya tu je kot...sebab...aku tadek idea...hahaha...tettttt...kantoi....
tapi still sebelum aku stop, aku ada sumthing...

blog....mampu menggambarkan diri kita =D

2 comments:

rel='nofollow'>♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

blog akak ceria2 jer..seceria tuannye..ecehhh ;p
adik tumpang duduk sini eh..ur 54 follower ;)

rel='nofollow'>nini said...

haah, akak...ceria...t nak jumpa akak la balik trg...hahaha...nak kek jugak....=P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....