Monday, June 13, 2011

jangan praktikal kat taman negara

kalau mak kata jangan...tayah la berangan....sebab kemungkinan besar kita tak kan dapat....ntahlah sejauh mana kebenarannya aku tak tahu...tapi aku dah pernah kena.....

dulu, masa kecik-kecik, aku aktif main netball...pastu mak aku tak bagi, sebab aku lupa dunia..hihi...balik practice, aku tidur, tak belajar...masa tu darjah 4....so masa darjah 6, mak aku dah tak bagi aku main lagik....tapi masa tu, aku stay umah macik aku kat jb...macik yang baik hati nak jaga aku, masa tu dia single and available....so every week aku practice bola jaring....

padahal, sebelum ni mak aku tak bagi, tapi macik aku bagi can aku main sebab kesian kat, dok umah ngadap buku je...main bola jaring, boleh la enjoy-enjoy....pastu sampai la beberapa hari nak pertandingan, aku demam....erk....dan tak leh main...pastu aku gtaw macik aku, ekceli mi tak bagi dah orang main bola jaring.....pastu macik aku diam je la...masa tu, cikgu aku beria nak aku main gak, sebab tamo kehilangan aku..wah gitu kan...tapi nak wat camana, dah aku demam kan...memang tak leh main pun....


masa aku praktikal....aku teringin nak praktikal kat taman negara pahang.....beria...ni sume sebab kak n...haha...kak n cerita macam-macam benda best masa dia praktikal kat taman negara...at first mak aku tak bagi, mak aku tak cakap jangan, tapi dia cakap macam-macam alasan, itulah inilah begitulah beginilah...tapi last-last dengan berat hati, dia bagi lah jugak....tapi ye lah, dah mak aku bagi pun cam tak ikhlas je...so aku memang tak dapat praktikal kat taman negara....erm...banyak kali aku kal taman negara, tym tu ada kes budak hilang.....so dorang busy, last2 dapat lah, n last sekali....full....haish....tu lah, memang tadek rezeki aku nak praktikal kat situ....memang mak aku teringin nak suh aku praktikal kat terengganu je, dekat ngan umah, ye lah, belajar pun dah jauh kan....


n sekarang....memang aku tanya mak aku betul2...dia kisah tak kalau aku kerja kat luar terengganu...kata dia tak kisah...tapi aku tahu, dia lagi suka kalau aku ada kat sini je.....kawin plak ? mak aku cakap masa aku nak sambung belajar dulu, jangan cari orang sabah, bukan sebab benci sabahan ye....sebab jauh... kalau boleh mak aku nak suh aku kawin ngan anak jiran sebelah....hadoi.......


mak sayang kita......sebab tu dia nak yang terbaik buat diri kita...tapi tu la, kadang-kadang kita tak nampak semua tu, kita nampak apa yang kita nak je.....=)

2 comments:

rel='nofollow'>TYNTHA LANA said...

awak bertuah dpt mak macam tu.. mak saya lagi suka saya gi jauh2..pastu kalau dah gi jauh, tak payah tepon selalu. sebulan skali pun ckup, tu pun kalau ad hal pnting. kawin org jauh?tu pun dia tak heran, yg pnting hati budi. hahahahahhh.. mak lana tegas dan garang. she always said, ada banyak cara nk tunjuk kasih syg..so, ni cra dia..lana?kenala terima dgn hti terbuka,hehe

rel='nofollow'>nini said...

tersentuh baca komen kamu lana...tapi ye lah...kadang2 kita tak nampak kebakan depan mata....selalu nak tengok kebaikan yang nun jauh di mata...erk...=D anyway thanks =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....