Thursday, June 16, 2011

nora elena = cerita mengarut

ok baiklah, aku tahu aku akan dibenci atau dimarah oleh peminat setia nora elena...maafkan saya wahai peminat nora elena semua...ini hanyalah pandangan peribadi...kadang kala, kita perlu dengar kritikan supaya kita sedar ada yang tak kena dengan cerita tu....

ok bukan cerita ni je...cerita ni, setahu aku dari novel kan ? dulu...aku memang kaki novel...semua novel aku layan...memang indah la novel-novel ni....semua happy ending...memang seronok sangat.....pastu mulalah berangan nak bf macam dalam novel...aksi romantik bagai...hamboI...masa tu spm pun tak amik lagi berangan dah sampai ke situ ye....gatai.....

tapi novel nora elena ni aku tak baca, sebab aku stop baca novel cintan cintun ni masa form 3 kot...sebab ? sebab aku rasa bosan...benda sama...kisah sama....ada problem dalam family, aku nak kat ko, ko tamo aku...last-last kawen ngan ko jugak, pastu ada orang ketiga, pastu cinta terhalang....dah memang dapat tahu la, ending dia macam mana....nak-nak, before baca tu, memang aku p baca ending dulu...hahaha.....dah dapat agak dah....

dan aku dapat rasakan cerita nora elena ni pun lebih kurang je....cerita novel, kalau heroin....mesti cantik....hero hensem, baik, sopan santun, lemah lembut bagai....sempurna la pendek kata....perfect!!!! sampai kita yang dok layan nih, berangan nak laki cam tuh jugak.....tapi memang tak kan jumpa la sebab nobody perfect....

aku tamo cakap panjang, sebab aku sangat setuju dengan point kak nowa....korang leh check sini...tapi aku yakin...ramai je yang dah baca apa yang dia tulis....dari pengamatan aku...novel melayu semua mengarut...ok sorry...tapi nak cakap jugak...sebab kadang-kadang yang tak logik.... yang penting jadi cerita....

kalau nak baca novel melayu yang logik.....yang best,....yang gempak......aku sarankan kamu bacalah novel dari Ramlee Awang Murshid....ye memang promote pun...sebab sangat suke dia..haha...erk...sorry sorry, kekadang novel dia tak logik gak...tapi kan....novel dia penuh dengan sesuatu.....penuh dengan pengajaran...kalau kamu baca novel bukan sekadar untuk hiburan lah....=p
kekadang tu pandai geram juga bila novel dia sad ending...tapi tu yang bagusnya..sebab ? kehidupan kita ada suka ada duka...tak semestinya apa yang kita nak, itu yang akan kita dapat...macam dalam novel...kalau jalan cerita dia, dia kapel dengan A....jangan la risau, sat g kawin la dia dengan si A tu walaupun apa halangan sekalipun....erm...

okeylah...sekali lagi...ampun maaf pada peminat nora elena...kekadang apabila kita terlampau menyukai sesuatu, mata kita tertutup dengan kekurangan cerita itu....mengarut macam mana pun kita tetap akan terima....tanpa kita sedar....kadang-kadang menda tu semua mempengaruhi diri kita...=D

2 comments:

rel='nofollow'>ibnubaba_04 said...

benci aku nengok cite ni

rel='nofollow'>nini said...

hahaha...benci tapi tengok tak ???? benci sebab kamu lelaki kot...erk...=P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....