Wednesday, June 15, 2011

sudikah kamu membantu saya...????

sudikah kamu memberikan pendapatmu di sini....

ini ada sebuah kisah...kisah benar yang terjadi....kisah seorang teman...tapi nama sudah aku ubah....

kisah bermula....


ada seorang teman namanya Laila, bekerja di kedai yang agak terkenal...dia baru je kerja kat situ....manager kat kedai tu dah berhenti, sebabnya jangan tanya...aku tak tahu...=p pastu tadik Laila story kat aku satu kisah, minta pandangan aku...erm tapi aku nak juga tanya pandangan kamu semua..erk ada yang sudi ke memberikan padangan......


kat kedai tu ada Laila, Kak Zila, Kak Asma, Abang Amin, Shah dan Fatiha (part time). lepas manager berenti, Kak Zila yang urus semua benda. Kak Zila umur dia baru je 20 tahun. Laila plak 22, tapi Laila tetap panggil Kak Zila akak, sebab anggap dia senior kat situ. Kak Zila crew leader, lepas manager berhenti, dia buat semua benda. dia start kerja kul 8 pagi balik kul 11 malam. everday...dan dia tak de cuti langsung, sebab tak sampai hati nak tinggal kedai tu tadek pengganti. bukan tak mengharapkan orang lain, tapi...erk dia lebih tahu..mereka yang lain kurang ber...tanggungjawab macam dia...(bak kata Laila)


dia kerja sampai demam...tapi still datang kerja...gaji memang la banyak sebab campur ot, tapi dia memang da penat dengan semua tu...dia tanak dah...dia nak berhenti...big boss tak bagi sebab tadek orang, dan dia dicalonkan tuk jadi manager cawangan kat situ...but then still dia tak nak...sebab dia rasa dia tak leh jadi manager kat situ...alasan dia...dia masih muda, dan dia rasa dia tak reti nak bagi arahan kat staff yang lagi tua dari dia...dia dah kenal staf2 tu dah lama, masa dia jadi crew leader pun....dia yang buat semua benda....

so...sekarang....kalau kamu ditempat kak ziela...apa yang kamu lakukan....camana nak berhenti kerja ? nak bagi surat, tapi bos tak nak terima surat tu, dan dia tak kan dapat berhenti kerja..Laila ada tanya dia, kalau blah cam tuh je, tak leh ke, tapi dia takut plak, karang kena saman ke apa...hehe....

any idea...??? 

3 comments:

sesegar said...

dia jenis semayang punya org tak? suruh dia buat solat istiharah,minta Allah permudahkan segala urusan,esok kan khammis,suruh lah dia puasa sunat,selalunya doa org yg berpuasa makbul :)
Allah sentiasa membantu hambanya.

nini said...

sesegar : thanks a lot, nanti saya gtaw laila suh bagitau kak zila...setahu saya dia memang jenis orang yang sembahyang...=D

SheyPull said...

larik jew....:)
ape la susah..:P



JOM singgah blog saya nak... Wordless Wednesday #2 daa....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....