Wednesday, June 22, 2011

tips : simpan duit

post ni pendek je...insyaAllah....juz nak share cara nak simpan duit...sebab Ecah cakap dia tak pandai nak simpan duit....

okeylah, aku pun bukanlah hebat sangat dalam menabung...kedekut lebey....eh bukan...berjimat la...lalalala

ok ok....kata nak pendek kan...so cara dia simple je...



kalau aku beli barang...aku takkan bagi syiling....walaupun harga barang tu RM 8.10...aku akan bagi RM 9. nanti cashier tu pulangkan baki 90 sen. baki syiling tu aku simpan dalam tabung. so banyaklah duit syiling aku simpan. kalau tak...tadek nye aku nak simpan duit. hehe...


tapi.....tym belajar-belajar dulu.....akhir-akhir sem, syiling tu berguna gak....boleh lah nak hidup...lepas la nak makan.....


okey, nak stop kat sini, sebab dah hujan dah pun....siap kilat sabung menyabung lagi....tapi nak cakap nih...


menabunglah tuk masa depan....=p

2 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

ahahahaha~ maknanya nini simpan semua syiling la?? wah3~ bagus gak idea tu.. ^_^

nini said...

cam tu la gayanya keen....pastu bila sengkek....korek balik...ehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....