Tuesday, July 12, 2011

blog kita....diri kita.....

kalo ada orang tanya aku.....sape artis yang paling aku minat....jawapan aku...amy mastura...aku start minat dia lepas nengok citer puteri impian....suka gile aku ngan watak dia....comel la...kiut plak tu...start dari tu aku minat dia sampai skang....orang lain aku kureng....hehehe...



dulu masa kecik-kecik ada la cerita mende ntah kat tv....aku lupa la plak, tak silap aku ada adik beradik...sorang jenis hu ha, ala-ala ogy mat daud...sorang lagi ala-ala baik, lemah lembut, sopan santun....mi aku tanya, aku suka yang mana...aku cakap aku suka yang macam ogy tuh.....


pastu mi aku cakap...perangai ko macam dia la...hahahaha....ok ok aku tak perasan pun....


tapi bila direnungkan balik...kebanyakan apa yang kita suka menggambarkan diri kita...kalau kita suka muzik-muzik jiwang karat tu....mungkin kita jenis yang jiwang....kalau suka rock, mungkin jiwa kita rock tapi mungkin juga keras di luar lembut di dalam....ala-ala dalam hati ada taman gitu kan.....



cara kita ber blog pun.....mampu menggambarkan siapa kita tanpa kita sedari...penulisan kita, penyampaian kita, kata-kata kita, entry kita....bukan blog je, paling best nak kenal orang, tengok je status kat facebook, yang ni lagi jelas dan terang la nampak perangai seseorang....haish kalau kat status asyik maki hamun je....erk...camanalah gamaknya kat luar ye.....


ada orang kata....dont judge a book by its cover.....tapi....ayat ni pun best jugak....first impressions are the most important....so ????? kita pilih mana yang kita mahu......




6 comments:

rel='nofollow'>puanbee said...

tengok lah facebook sy jarang update pasal diri sendiri hehe

rel='nofollow'>WuMing said...

Haip...haip... suka lagu Rock hati ada taman... haip..haip...!!! terasa nii... kih..kih..kih..

rel='nofollow'>cik pip said...

wah..comey...n fllow kmu da :)

rel='nofollow'>FYA PELANG! said...

yupp. blog ite tu, ite lha :)

rel='nofollow'>Cik Aish said...

yeke..agak2nya mcm ne la org ingat kt dr segi penulisan kan..klu mcm aish, menulis blog mmg merapu2 je..haha..maknanya? aish ni kuat ,merapu orgnya. muauahaha

rel='nofollow'>nini said...

PUAN BEE : sama la kita....zaman budak2 dulu je update status skang da jarang sangar update...=D

wu ming : ups....sorrry.....hahahah...

cik pip : tq =D

Fya : nak try tengok fya camana la....jenguk blog fya sat g....haha

cik aish : tak pe merapu sikit2....kalau siyes je memanjang....bosan gak..=p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....