Tuesday, July 19, 2011

jangan bagi baju kat pasangan.....nanti clash....(2)

ni adalah sambungan dari entry INI


aku pernah join OPKIM kat Kg Kinabatangan, Sandakan, Sabah...pergh memang best...sebab adik beradik aku sume lelaki yang hensem....(gatai)...dan aku ada sorang akak yang cantik...memang best...sebab mereka layan aku dengan best...haish tak reti nak gambarkan ke best an tu...hehe...


masa beropkim kat sana la aku tau beberapa lagi pantang larang....erm tatau la betul ke tidak...tapi ada antara mereka yang percaya....sama macam si Lily nih...hehe...

antaranya...

kalau korang nak keluar pagi-pagi kan...pastu mak korang ada sediakan breakfast...korang kena makan dulu.....walaupun korang da turun siap pakai kasut da...kena naik balik...jamah jugak benda tu...cam tu la lebih kurang...aku da lupa la...tapi kalo ada yang tau nak betulkan juz leave ur comment ya....sebabnya kan...nak elak dari celaka....


lily story la benda ni kat aku...nak caya ke tanak..ntah...tapi aku diamkan je la...ye la adat orang takkan aku nak marah ye dak...erm...tapi lily dah macam nak ikut je benda-benda tu sume...


sem 3....
kitowang raya kat sabah..mana de duit nak balik, so aku dan lily amik keputusan nak beraya kat umah keluarga angkat masing-masing....kat sandakan sabah....pastu dah habis raya..nak balik ke kolej, aku dan lily p la nunggu bas kan...kat tempat tunggu bas tu siap ada orang berniaga lagi....ada payung-payung bagai...ada jual buah-buahan...macam-macam....aku lupa lak nama tempat tuh....

pastu tetiba ada payung besar tu, yang digunakan tuk gerai-gerai jualan tu...jatuh....betul-betul depan aku dan Lily.......pastu lily mengaitkan apa yang berlaku itu dengan pantang larang yang aku story kat atas tu....bak kata dia, tadik mak angkat dia sediakan breakfast, tapi dia tak sentuh pun...tym tu dia dah pakai kasut bagai dah....pastu mak dia panggil la suruh breakfast dulu...tapi dia tolak sebab dia memang jenis yang tak breakfast....erm..


pastu aku tanya la kat abang angkat aku...yang dok kat kampung tu jugak...abang aku pun tak percaya benda-benda cam tu, dia cakap....kalau kita percaya, tu la yang menjadi....semua tu kebetulan ja tu bha...

so korang pulak camana ? percaya ke......


okeylah nak stop kat sini dulu....
kadang-kadang kalau kita terlalu mempercayai sesuatu....benda tu akan terjadi walaupun tak logik....=D

5 comments:

rel='nofollow'>ZF said...

ZF tak caya pownnn

rel='nofollow'>WuMing said...

Lain budaya, lain pantang larangnya... Tapi ada juga yang sama... Yang mana betul..mana tak... Tak tahu lah...

rel='nofollow'>adan said...

tak perlu percaya benda macam tu.. macam-macam..

rel='nofollow'>mien eaststar said...

mana ada macam tu, jgn percaya sgt, hehe

jom baca ni jap, mane la tau kot2 berminat ... sekadar berkongsi
...

rel='nofollow'>Areliff said...

benda2 camni anggap la sekadar kata2 org dulu2 je :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....