Tuesday, July 19, 2011

gigit kasut....bukan kerana lapar....

ini kisah zaman dulu kala.....masa belajar2 dulu...(ceit, padahal skang baru je keje....hahahha)
masa tu jadi pm...ala, team yang bertugas tym orientasi week tu....lain u, lain nama panggilan dia aku rasa...kalau kat tempat aku panggil pm = pemimpin mahasiswa, kalau kat uitm dungun panggil oc, tataw la stand for what...hehe


pastu, memang week tu akan bz gile-gile....memang kalau sebilik pun, belum tentu akan dapat jumpa...cam aku sebilik ngan Collen masa tuh, tadek can nak jumpa dia sembang-sembang pun...tym aku balik, dia tadek, tym dia balik, aku still lagi ada kat dewan ngan task aku....erm...penat tok sah cakap...tapi enjoy.....


pergh mukkadimah panjang sedepa...okeylah start  cerita...tym orientation week tu kami kena pakai kasut...aku mana de kasut...so p la beli kasut baru yang cikai-cikai...asal boleh pakai je...erm....pastu dan dan aku p gigit kasut tu...bukan nak kata aku percaya....tak...sebabnya aku nak elak dari sakit kaki....ye la da nye, seminggu kot kena bergerak ke sana ke mari..kalau kaki aku melecet, tak ke naya.....'

orang kata kalo tamo bagi kasut tu gigit kita, kita kena gigit dia dulu...tu la yang aku dok buat tu...nak kata percaya idak le ye...tapi tu lah..nak elak konon2...alhamdulillah, aku tak kena gigit dek kasut tuh...tapi siyes..tu first tym aku wat keje tu.....sebelum ni...mana de aku nak caya mende2 yang aku rasa mengarut ni...ok sorry, kalau yang percayakan benda2 cam ni...aku kureng sikit dengan benda cam ni....


okey nak stop kat sini....


7 comments:

rel='nofollow'>bunga said...

betul..bunga pun pernah gigit kasut yang baru dibeli..ahha..tapi tu petua jer..kadnag2 tetap sakit gak kaki..heee

rel='nofollow'>ZF said...

ZF pown pernah wat mcm tu msa sek mengah dulu....

rel='nofollow'>WuMing said...

Pernah dengar orang bagi petua ini juga...

rel='nofollow'>nini said...

bunga : kalau nak jadi, jadi jugakkan...hehe

zf : so how ? jadi tak ?

wuming : pernah try tak..hehe

rel='nofollow'>lia AKA milo said...

ngeee..pernah juga petua tu..tapi tak pernah buat..

rel='nofollow'>♛ Azie Azra ♛ said...

gigit kasut tu betul2? wah. xpena buat agi. betul ke ni?

rel='nofollow'>nini said...

ila : kalau terdesak buat je...haha

azie : tataw la betul tak tapi saya buat ok je la...haha...=p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....