Wednesday, August 17, 2011

da la tak pose....awat nak tarik aku sekali....haish....

susah betullah kalau kerja kedai makan di bulan pose ni....
tetiba rasa macam bersekongkol dengan orang-orang yang tak pose....
argh...geram...
ups...melepaskan geram di dalam entry plak...
sorry okeh...
tapi ni kisah benar...
ni yang berlaku....

kalau non muslim yang order makanan...
oklah, dimaafkan....tetiba muka aku masam je sediakan telur n roti bakar....
tak pun, aku minta tolong kawan-kawan yang tak pose....
yelah, aku pose ma....
rasa cam tak sedap je....

tapi yang tak leh blah...
rasa cam nak je belasah cukup-cukup....
muslim yang tak pose...
oklah...kalau pompuan tak pose...
aku maafkan la...sebab memang ada reason kan....
memang logik la kan....
kalau dia tipu, mana aku taw....
tapi kalau LELAKI yang tak pose ni....
amacam...apehal tak pose....?
da la tak pose...haish, ngan aku sekali kena heret...
yelah, nak beli roti....lepas tu suruh aku letak dalam beg hitam....
dalam tu penuh dengan makanan.....
masa aku amikkan roti untuk dia....
muka aku masam je, sambil mulut aku berleter...
sampai amin gelakkan aku, cakap aku marah...
ye lah, ko tak pose....tayah lah heret aku sekali...
aku ni pose tau tak...


atau...aku kena think positive...
dia sakit sebab tu la tak pose...
erk cam tu eh ? erm...maybe...
but then still....aku tak leh terima....
kalau sakit....nape perlu sorok-sorok makanan tu ?????


oklah nak stop entry ni kat sini....
kadang-kadang kita cakap...tu hak dia tak pose....ye hak dia, tapi tayah la sampai tarik kita sekali kan...ye dak....

12 comments:

Noriko Miyosyi Aizawa said...

memang ramai org payah nak puase bile time puase...peliks!

nini said...

tapi kalau sampai kita kena bersengkokol tu...geram je kan...=D

ShErA said...

ish teruk betul la org yang tak puasa ni... bulan puasa bukannya lama pun.. sebulan saja...

Cik Bell said...

baling je mknn tu kat dia..btw.sempat lagi nini nak kad raya..kak bell terbeli lebih.. ;)

nini said...

shera : erm tu la pasai...hadoi...
kak bell : bukan terbeli lebih tu..sememangnya rezeki nini dah tu...yuhuuu....=D

ezzu said...

sabar....t kn kurus plak puasa tu..hehe...

org x sedar diri memg susah nk didik...puasa pun mlaz..ape nk jdi..

nuRuL haNis said...

Betullah nini, rasa serba salah je kan? Huhu...

WuMing said...

Biasa aa tuu... Makanan dalam beg hitam di bulan posa nii...

Kedai nasi kandar lagi ramai...

Marina said...

hee...org pompuan yg tak bleh pose nak beli makanan pon malu...cane plak diorang ek?tak rase pape ke?

aulia suri said...

ishh ishhh kesiann..

semalam tgokk budak2 laki mkn kt McD airport, bajet musafir la tu..

sobri yaacob said...

oic,,
teruk la perangai mcm 2..
tambah2 yg laki2 x tau mlu mkn... waktu org posa..teruk...teruk...

Irsyad Syah said...

bila kita tau n nampak owg yg x posa...
ada dua bnda akan trlintas di fkiran kita...
frst, kita msti akan sangka buruk n kata macam2...
second, kita akan sngka baik...
maybe dya sakit kaa..apa kaa..
but...
selalunya, yg kita pkir dulu msti lah yg buruk2 kan...
sy pon mcm tue laa jgak...
tp, kita nie kena ingat yg sangka buruk tue sifat mazmumah...
sifat yg buruk...
so, kita kena cuba elak2kkan yaaa..
pringatan tuk suma n dri sy gak.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....