Wednesday, August 10, 2011

jelir lidah....elak sakit mata

hari ni...abang lan cuti...
sebab dia sakit mata....
tapi masa aku datang, dia dah ada....
ish, sakit-sakit mata pun,
nak juga datang kerja....
aku tak tau pun,
era yang bagitau aku.....
petang tu baru dia p klinik....
apa lagi...dapatlah mc....

pastu aku tanya aiman....
aiman cakap haah, abang lan sakit mata....
kalau nak tengok, jelir kat dia....
pastu aku panggil abang lan,
pastu aku cakap...
aiman suruh jelir kat abang lan, lepas tu aku jelir...
abang lan gelak...
tapi aiman pun berabis gelakkan aku....

aku tanya balik...
betul ke ni ?
aiman tipu eh....
betullah....tapi still gelakkan aku....



------

aku balik umah
aku story kat mi aku....
mi aku gelak...
dia cakap, orang tua-tua memang ada cakap cam tuh
kalau tamo berjangkit jelir la kat orang yang sakit mata tu....
haish...


ok nak stop kat sini dulu....

tapi nak tanya gak.....betul ke benda tu ? aku tak caya sangat, tapi buat gak....haha
sebab....kalau nak jadi tu, jadi jugak....

4 comments:

ShErA said...

haha... first time dgr kalau tak nak berjangkit kena jelir lidah...

ezzu said...

tips yg bru dgr utk mengelakkn dari terkena jangkitan sakit mata...tp ezzu dh 2 kali sakit mata...

mynameismy said...

eh yeke? festime dgr hehe

nini said...

shera and my : haah, saya pon 1st tym dengar n buat....hahaha

ezzu : hehe...tape sakit tu penghapus dosa...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....