Wednesday, August 31, 2011

MERDEKA !!!! erk...ye ke ?????

merdeka.......
yes hari ni merdeka...
tapi tu lah, cam kak bell jugak...aku pun tak rasa macam merdeka hari ni....


btw....the best merderka celebration yang pernah aku alami...
masa aku kat uitm sabah....
aku rasa masa tu aku terkena kejutan budaya sat...
hahaha...
sambut merdeka kat gym (dewan) ramai-ramai....
pastu tunggu count down...
pastu potong kek...n kek tu kena tinggal je kat dalam dewan tuh
then, aku ngan kengkawan p amik kek tu....
makan-makan...hahaha....
pastu sebelum balik...
sempat aku kutip belon...
haish perangai tak ubah...
haiyoo....

pastu esoknya ada larian kemerdekaan....
dari gate sampai fasa 3...hoho....
tapi aku seronok je layan mimpi...
sekali si fatin kejutkan aku, aku cakap...
tidur itu lebih penting dari segala-galanya...
sekian terima kasih...=p
ah tu semua kenangan.....


tapi hari ni....
macam nothing....
betul ke kita dah merdeka...???
mestila betul....
kan kita dah maju...
ada bangunan bertingkat-tingkat...
moden plak tuh....
kereta sendiri pun kita ada.....
teknologi kita ? pun sama hebat cam negara maju lain...
wah kagumnya !!!!
kita memang sudah merdeka....


tapi......
kain still tak cukup....
rambut still kalerful....
budaya pelik-pelik pun kaya kat malaysia ni....
budaya punk, blackmetal bagai....
mat rempit minah rempit pun banyak....
dah jadi masyarakat pulak....
tak lama lagi adalah kampung dorang sendiri....

so....
apa macam...
merdeka ke kita ?????????


oklah nak stop dulu....
salam merdeka...=D

2 comments:

Cik Bell said...

sokong tu nini..
haiiyoo..daripada segi tu kita tak merdeka lagi..

Ary ariasputera said...

waa.. merdeka raya nini... selamat hari raya gak.. terima kaseh sudi dgr lagu raya ary.. heh.. pasal lagu tuk awak tu.. cuba la cakap ngan abg syg.. musti ader...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....