Sunday, August 21, 2011

suara hati seorang cashier...=p

kekadang tu, bila datang mood MALAS....
nak melayan orang pun malas...
walaupun tu kerja kita...
ye lah, aku taw....cashier kena always smile sampai ke telinga
tapi aku tak...kalau aku malas nak layan, aku blah je,
p buat kerja lain...pura-pura tak nampak customer...erk...=p



perkara yang aku agak tak suka....n malas nak layan....


  • bila aku ngah dok rajin packing roti...pastu ada customer datang...pastu aku dengan baik hatinya lah pi kat kaunter dengan senyuman seindah suria cakap 'ye cik....' kan kena entertain customer dengan nice....=D tapi yang jadi malas nak layan tu bila....customer tu dok sibuk pk apa yang dia nak beli...berapa dia nak beli...yang mana lagi best, ori ke, ada perisa ke....haish....

  • bila aku dok kat belakang, dan terus berlari ke depan bila nampak customer...dan customer tu cakap...nak roti satu...erk...baiklah...satu je eh....=DDD 

  • bila aku dah punch dia punya barang, dia lari plak g tilik roti-roti yang ada kat situ satu persatu..dan datanglah customer lain nak bayar barang dorang...haiyooo...terpaksalah aku reset balik....

Oklah nak stop kat sini....
aku pun customer...dan mungkin aku juga pernah buat perkara yang sama....yeah....dunia ini ibarat roda kan....=p

12 comments:

aku said...

hihi..org ni pon prnh gk but gitu..tp tu pn bla gn mak jela..hoho(xnk ngaku)

nuRuL haNis said...

haha, anis bila jd cashier pun, bingit gak..tp, yg pasal tanya suggestion tu, terpaksa la layan sbb ada target sale setiap bulan. Huhu!

ezzu said...

mcm2 karenah customer nie kn...hehe

alyana shafinas said...

sabar jela ea..customer la ktakan..huhu

iMBobo said...

customer mmg byk ragam, babab je senang hehe

syrupmasin said...

betol2..mcm roda..makan keropok roda pon sedap :P

bella luna said...

jadi customer gakz yg best,hehe

run aziluz said...

salam n hi :) orang datang sini nak bagitau

blog yg dulu tak betul sikit. ni link blog baru. kalau ada masa datanglah okay :) blog lama tu dah tak guna lepas ni, guna blog baru je.

runaziluz.blogspot.com

WuMing said...

Dugaan................

Cik Bell said...

customer is always right.hehe

hafiz said...

biasa lah tu. dugaan kerja..hehe..

Taufiq Tiramisu said...

saba2. hehehehe. kalau customer buat hal, lempang je. hehehehe..

Jom Tukar bloglist? : Segmen Tukar Bloglist

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....