Friday, September 23, 2011

saya cantik....sebab muka saya tiga segi.....=p

A : cantiknya pompuan tu....
B : mana ? yang pakai baju kaler pink tu ke ?
A : haah...cantik kan ?????
B : biasa je aku tengok......


hahahaha.....cian A.....beriya dia cakap pompuan tu cantik....
makanya B cakap biasa-biasa je.....
mesti pernah berlaku dalam idop korang kan....
korang rasa someone tu santek sangat...hot gitu.....cun gile-gile......hensem...macho....pendek kata PERFECT !!
tapi kawan korang cakap orang yang korang rasa santek tu biasa-biasa je.....


sebab.....
sebab.....
kecantikan tu subjektif.....
bak kata kawan aku....
beauty is in the eye of the beholder....
so...kalo ada kawan-kawan ke....
macik-macik ke...jiran-jiran ke....
cakap korang tak lawa....
tayah la sedih-sedih....
sebab tu bagi dorang...
bagi orang lain....mungkin orang lain menganggap kita santek....
paling penting....kita yang kena rasa kita santek dulu....
baru kita bersyukur....n tak merendah diri.....



bukanlah nak suruh bangga diri....
cuma.....supaya kita lebih yakin dengan diri kita sendiri.....
lagipun...manusia ni berbeza....
ada yang kata lawa sebab mata bulat....
ada yang kata lawa sebab pakai spek...
ada yang kata lawa sebab muka petak....
ada yang kata lawa sebab bibir besar.....uih seksi okeh...
so....tayah kecik ati, rendah diri bagai....
semua orang cantik....tapi camana kita menghargai kecantikan kita sendiri...=D


oklah nak stop kat sini.....
tak guna muka cantik...perangai tak cantik.....
senang mata, tapi hati sakit....=(

4 comments:

eszyamin said...

ada org tu kita nampak cntik, tp tak tertarik pon dgn dia, tp ada org tu muka biasa2 tp rasa nk tgk lama2..pelik kan??

Irsyad Syah said...

kakak nini post entry nie sbb nak bg sy lagi paham eh??
hihi...
laa nie...sy dh paham knyataan "kcntikan itu sbjektif."
thanks kakak nini..
may Allah bless u.. :)

QueeN TerataI said...

haaaa betul tue.. semua org Allah jadikan cantik.. tp sis suka ayat yg last tu

tak guna muka cantik...perangai tak cantik.....
senang mata, tapi hati sakit

sis sokong!

nini said...

irsyad : haha...haah thanks sebab bg idea tuk entry kali ni...hehe


queen teratai : cantik ahlak....sedap je hati ni kan sis...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....