Wednesday, October 12, 2011

asyik aku je yang kena buat....ko...bila plak nak buatnye ???????

sepatutnya aku kena buat stock take dengan Amin....
tapi ntah la, dia tu lain-lain sikit orangnya...
malas nak layan....
finally, aku buat sorang-sorang je...
nasib baik aku suka buat benda alah tu.....
walaupun sesetengah orang kata, benda tu membosankan, dan membuatkan mengantuk...
memang pun, kalu buat benda alah tu, kalau aku tak menguap tak sah...
hahaha....




tapi aku seronok buat benda tu, 
aku enjoy buat benda tu...
walaupun kekadang mulut beberapa kali menguap...
ngantuk....
hahaha....




sama juga macam zaman study dulu kala...
kalau dapat group yang ala-ala bz buat kerja lain daripada esaimen...
(ch : bz blogging tettttt, bz dating, bz facebooking....etc)
sandi la jugak kan....tekanan dapat orang macam tu...
at last kita kena cover kerja dia.....






memang kekadang sakit ati bila pk balik....
ye lah kena siapkan kerja orang...
pastu orang lain dapat nama....haihs...
ni tak leh jadi....
tapi....
sebenarnya, ni semua pengalaman....
pengalaman yang berharga buat diri kita....




bila kita kena buat kerja orang, kita tahu apa rasa....
so kita seboleh-bolehnya, tayah la wat lagu tu kat orang....
bila kita buat, kita lagi tahu, lagi mahir....
tambah ilmu kat kita.....tak pe, anggap je tu proses pembelajaran tuk diri kita....
ajar kita supaya kita tahu manage time....
ye la, tak pasai-pasai kerja bertambah sebab terpaksa buat kerja orang....
unfair.....!!!! but sometimes we have to, sebab dia kan ahli kumpulan kita....
so markah sama-sama dapat....
anggap je tu rezeki dia...erm...
payah nak anggap cenggitu ekceli....




oklah, tahu...memang payah nak setting mind kepada benda yang positif....
tapi bila kita pk benda-benda cenggitu je boleh buat kita cool....
dan tu cara pscyho terbaikkkkkk....
hehe....
sebab, kalau kita je asyik dok wat kerja...dengan ikhlas....dun worry, apa yang kita buat, kita akan dapat....=D




oklah nak stop kat sini...
kekadang kita benci sesuatu.....tapi kekadang yang kita benci itulah yang terbaikkkkkkk buat kita, tanpa kita sedar...=D

3 comments:

azam said...

biasalah.....

lembu punya susu, sapi dapat nama....

camtulah hidup

fierul said...

hehe stuju sgt . dan selalu kena mula2 marah gak la pstuh lama2 mcm tak de perasaan dh . buat2 la pa2 pun . :)

MaYa MustWany said...

sabar2.jangan 10sion k.think +ve.tarik nafas dalam2 hmbus plahan selawat 3x.insyaallah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....