Tuesday, October 11, 2011

bila seronok.....hasil pun superb taw.....

isnin.....setiap isnin je....masuk kerja, perkara pertama yang aku buat,
kira duit......setelkan semua report, check stock take
dah siap ke belum, kalau belum, aku setelkan semua....
sampai sanggup bawak balik ke rumah...
sanggup stay up semata-mata nak siapkan stock take...
ye la, selasa da kena anta semua.....




ada yang kata, tak payah la sampai nak bawak balik...
buat je la kat tempat kerja....
kat rumah masa tuk rehat...
yeah aku setuju dan sangat sokong....
seboleh-bolehnya tak nak ajar diri ni bawak balik kerja kerumah....
tapi....
disebabkan aku enjoy buat kerja tu....
so aku tak kisah....




ramai yang merungut bila buat stock take...
mengantuk okey....
tapi aku suka buat....
yeah, aku akui, memang mengantuk bila buat....
tapi for me, its like fill in the blank....
hahahahaha.....
bila kita enjoy buat sesuatu, kita takkan rasa penat....
tahu-tahu dah siap pun kerja kita.....




dulu....aku pernah ada rasa malas nak buat sandwich...
yer la, masuk pagi-pagi, kena buat sandwich banyak-banyak....
pukul 9 nak kena siap semua benda....
tapi, aku tanam dalam diri...
rasa suka buat benda tu semua...
so aku sangat enjoy dan suka....
bila aku rasa suka, aku akan buat dengan senang hati dan ikhlas tentunya.....






apa sahaja, kalau buat dengan ikhlas, 
insyaAllah hasilnya juga superb....
semuanya dari kita.....
rasa suka, cinta, seronok, enjoy....
semua tu boleh semai....
bila kita suka lakukan, 
hasilnya lebih baik...percayalah.....
hati pun puas....




oklah nak stop kat sini.....
segala yang baik.....bermula dari hati.....betulkan niat...semoga kita lebih ikhlas melakukan tangunggjawab yang diamanahkan...=D

1 comment:

rel='nofollow'>Bell said...

betul..klu kita buat sesuatu then kita enjoy(ikhlas) mesti hasilnya lebih memuaskan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....