Sunday, October 9, 2011

tayah la sambung master....awak kan da ada degree....

dah lama aku tak update blog...
entah.....rasa penat mungkin...
atau sebab aku demam...
kesian aku..
demam lagi...
hopefully esok aku okey...
rindu nak p keje...
aku taw, monday blues...
menanti aku dengan kerja yang menimbun...


stock take.....report sales....argh.....
but then i miss them so much...
haha....




ok ok...starting memang over....
ekceli nak story satu kisah...
simple je...
masa tu nak balik keje...
lepak2 kat booth oum kejap...
belek-belek...cam tertarik nak sambung study lagik...
erm...bila la gamaknya ya....
nak bina kerjaya dulula...boley ??




pastu tanya pasai master.....
person incharge tu pun explain la 
bla bla bla....
pastu dia cakap cam ni....
tayah la sambung master, awak kan da ada degree....
fullamak, terbaik la ayat dia....
aku cakap y ?
dia cakap, gaji sama je...lebih kurang je...kecuali kalau awak amik pendidikan....
oh oh...sangat kesian ok....




maaf cakap.....orang yang belajar dengan orang yang tak belajar lain sangat-sangat....
budak diploma dan budak degree pemikiran depa lain, 
budak degree dan budak master...pun pemikiran depa lain...
even budak degree dari matrix, dan budak degree dari diploma pun...
lain cara mereka berfikir....




so jangan la dok pk
tak payah la belajar tinggi-tinggi, nanti dok ceruk dapur gak....
hahahahha...sebab apabila kita belajar tinggi-tinggi....
ada satu kepuasan dalam diri kita sebenarnya.....=D


oklah nak stop kat sini dulu....
belajarlah sampai ke negeri china....

2 comments:

rel='nofollow'>KUKUMALU said...

betol.memang kepuasan.nak-nak pakai medal kan?hehe

rel='nofollow'>aNaYaNa said...

benar tu..pengalaman setiap orang berbeza..degree dan master memang tak sama..bukan soal gaji..tapi soal ilmu..saya sendiri pun stuck nak sambung degree tak tercapai lagi..tak aperlah..kerja dulu..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....