Monday, November 21, 2011

kuasa MAAF

Ini kisah benar....tapi opkos la nama aku dah tukar....dan situasi mungkin sedikit berbeza...karang tuan punya diri baca kantoi lak kan...=p


bukan niat nak malukan sesiapa, cuma....nak jadikan pengajaran buat diri kita sume....=D


Kisah bermula...
ada sorang perempuan, aku namakan dia dengan nama Elly....budak dia baik...tapi agak slow...dan jujur....lurus sebenarnya....maaf perkataan lurus tu mungkin agak kasar tuk gambarkan diri dia tapi aku nak bagi nampak jelas dia punya perwatakan....


satu hari, bos dia cakap macam ni kat dia, 
elly, awak tahu tak, awak melawan saya....
awak tahu tak saya bos awak....pangkat saya lagi tinggi daripada linda.


.........................................................................................


tu situasi yang berlaku.....tu yang dia story kat aku....siap tanya aku lagi, dia memang ada melawan bos dia ke ? aku cakap la, mungkin masa bos dia suruh dia buat sumnthing and dia refuse sebab benda yang bos dia suruh buat tu da banyak.....dan dia cakap elok-elok dengan bos dia....cumanya dia tak tahu benda tu melawan....

ala biasalah, kalau bos suruh buat, kita buat je la...tayah la nak cakap itu ini begitu begini.....certain orang kalau kita menjawab tu dinamakan melawan...ye dak...



berbalik pada kisah elly tadik...
dia pun mintak maaf la dengan  bos dia...
n korang taw apa bos dia cakap....

saya bergurau je....awak jangan amik hati plak...


--------------------------------------------------------------------------------------------

ok...bos dia cakap dia bergurau....hahaha...aku tau bos tu mean it, tapi bila elly dengan penuh naif nya mintak maaf, hati dia mungkin  jadi lembut n rasa serba salah.......

dan aku pun pernah story pasal perkataan 'maaf' \sebelum ni....


oklah nak stop kat sini......hanya dengan perkataan maaf je...kemarahan terus mencair...=D

2 comments:

rel='nofollow'>ShErA said...

sungguh hebat kuasa maaf... kemaafan mampu menenangkan diri

rel='nofollow'>cik nAdyYa ツ said...

hahahaha ..
ctew ni terus teringt kat kembar saye ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....