Tuesday, December 6, 2011

hantaran kawen dulu dan kini - orang dulu lagi kretip dari orang sekarang....erk


ok....semua gambar di pinjam dari google...=D


Gambar2 kat bawah ni...hantaran perkahwinan yang aku pernah jumpa zaman sekolah-sekolah dulu kala....macam-macam bentuk....menarik dan sangat kreatif....suka aku tengok...pernah la nak try, semalaman aku buat, nasib baik jadik....walaupun kureng...hahahaha....=p




semua cantik-cantik kan...macam teringin nak buat cam nih jugak...tapi mak aku cakap, nanti orang cakap ko pesen lama...okeh...outdated....okeh lagi...tapi cantik pe.....tapi tu la, ada masa ke nak buat benda alah ni semua...kalo terer tak pe gak, da la tak berapa nak terer, nak pk cane nak buat lagi....da la aku ni jenis try and error je...elok barang tu, karang penuh berlubang sebab aku cucuk jarum peniti sini sana, tapi tak jugak menjadi...kesian....=p



dan gambar yang kat bawah ni......zaman sekarang punya....susah aku nak jumpa yang ada bentuk-bentuk ni...suma pakat sumbat dalam kotak je....tak pun letak je dalam balang macam elyana punya tu.....pastu pattern sama je....ada theme gitu kan.....


Elyana Kahwin


adakah semua ini bermakna....orang zaman sekarang tak skretip orang zaman dulu....upssss....sorry......hahaha....okeh okeh...orang zaman sekarang bz la...mana de  masa nak mengadap semua tu.....nak yang mudah dan cepat je....kalau nak save buat sendiri, beli kotak tampal je bunga2 yang sama....kalau malas, eh bukan malas, bz....beli je kotak-kotak yang da siap kat kedai...tapun guna jela wedding planner....yang penting...ada duit....


oklah nak stop kat sini dulu....
apa pun kita nak buat...biarlah bersesuaian dengan kita....ukur baju di badan sendiri...karang yang merana kita jugak.....kalau hutang keliling rumah....ye dak....

9 comments:

rel='nofollow'>ILA HonEyBuNNy said...

laian sgt kan dulu dan kininya hantaran..

zaman skrg..asal ada duit ja...semua leh buat cntik2 hntran..;)

rel='nofollow'>Dylla Abas said...

suka gubahan bunga ros dari telekung tu..sweet sgt :)

rel='nofollow'>Warna Warni Kehidupan said...

zaman sekarang apa yang penting..duittttttt ajee

rel='nofollow'>aReLaN said...

hahaha...skang ni mne la ade mse nk buat sndri.beli lg sng.yg pntg ada duit.wuuuuu

rel='nofollow'>Mohamadazhan.com said...

waah...klasik..hehe.tapi tetap ada kemodenannya tu.hehe.

boleh la nak tempah hantaran nanti.hehe

rel='nofollow'>mas saari said...

singgah dari blog ujang!

orang dulu punya gubahan agak klasik2 sikit... sekarang ni banyak guna kotak je!

rel='nofollow'>Saiazuan said...

orng dulu2 brsungguh wat hantaran ni, tu yg hasilnya bagus :)

rel='nofollow'>Cik Lia Lomi said...

hantaran dulu memang cantik-cantik, teringat masa abang kawin dulu. sweet sangat dia orang gubah.

rel='nofollow'>Cik Zara said...

a ahlah.. orang dulu kretif..dulu arwah mak pernah buat buah anggur guna sejadah.. comel sangat..siap ade tangkai lagi,,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....