Wednesday, December 21, 2011

ish, malu ja....kupas telur pun tak pandai....

korang pandai kupas telur ? 
cantik tak korang kupas ?
cantik cenggini ????

gambar : google

atau....cenggini ?
hancur-hancur....
tak santek langsung...





gambar : google



sorry...jangan kecik ati lak...
sebab aku pun tak pandai kupas telur...=p
kalau aku kupas tak pernah nya nak cantik...
sedey plak, bila nengok abang lan kupas cantik je...
makanya abang lan tu laki, aku ni pompuan =(






sampailah...satu hari...
aku suruh budak part time tempat aku kupas telur...
pastu dia cakap cam ni, ala kite tak pandai la kupas telur ni kak...
pastu aku jawab, tak pandai la belajar, bila lagi nak belajar kan...
sekali aku nengok budak ni kupas cantik la pulak...
terus aku puji....kembang je dia...biasalah budak-budak pantang di puji...
hahaha...






malam tu, aku kupas telur...tapi tak secantik adik part time tu kupas...
o ye, adik tu baru je form 3, part time cuti sekolah...
malu la adik tu kupas cantik aku kupas tak cantik...
pastu aku cakap la kat dia, tengok akak kupas pun tak cantik macam awak kupas....
terus je dia cakap kat aku....bukan kupas cam tu la kak, kalau kupas cam tu memang tak cantik...
akak kena retakkan semua kulit telur tu, baru la cantik macam yang saya buat (ok ada bunyi riak sikit, tapi tak kisah la nak ilmu kan)
pastu aku try la macam yang dia cakap...haah la, baru la aku dapat kupas telur dengan cantiknya...kesian tul kat aku...
hahaha...sebab sebelum ni aku kupas, aku tak retakkan semua telur...
aku retakkan sikit aje...




so korang nak gelakkan aku sekarang ke 
sebab tak pandai kupas telur ?
hahaha...silakan....
aku tak kisah pun...
sebab kadang-kadang kita rasa kita hebat, kita pandai, kita terror, sebab kita lebih dari orang tu....
mungkin kita budak degree, budak master,
budak tu sekolah pun tak abih lagi....
tapi tanpa kita sedar, sebenarnya budak tu pun ada kehebatan dia tersendiri....
yang kita tadek....
tak perlu la nak sombong, sebab kita manusia saling melengkapi...
tak kisah ko tua ke muda ke kecil ke besar ke...
still ada kelebihan dan kekurangan masing-masing...




oklah nak stop kat sini dulu...
kekadang idea budak kecik lagi bernas daripada idea orang dewasa =D

4 comments:

Aesya Zealous said...

telur tu kalau rebus elok2, xsusah nak kupas. maybe yg jadi huduh tu sbb blum full rebus lagi.hak3

Afiq Afham said...

hehehe..apik nak gelak ni!!hehehe

Karbon Kopie said...

kalau lepas rebus kan terus siram air sejuk. mesti senang.. selalu saye buat mcm tu la. cer cube..jadi ke tak. huhu..

MeeRole said...

Tlur tu tak masak sngat mcam mane nk kupas..adoii..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....