Monday, December 5, 2011

rm 80 tu.....dah boleh belanja korang makan pizza tau....

da lama aku tak update...bz....


perkara ini berlaku 29 november yang lalu...
da lama....cerita basi....haha...tak kisah la basi ke idak....yang penting, aku ingat lagi...
sampai hari ni....






aku tak taw nak cakap apa....
nak explain macam mana....
nak teka apa....
nak pikir apa....


bila aku tutup cashier, 
duit aku tak cukup....
ok kalau singgit dua hengget....
perkara biasa la kan...
amik beg duit pastu bayar je la...
pejam mata je bayar....
tapi hari tu,
29 hb hari tu....
duit aku short rm 80...
ok aku terdiam.....
tak taw nak cakap apa....




penyelesaian....aku keluarkan duit dari bank, dan bayar on the spot....
dah nama aku....
walaupun hari tu ramai yang jaga cashier....
so, kalau short memang aku yang kena ganti....
pastu hujung bulan plak tu...
memang cantik la...
memang menguji betulla....
masa tau duit short rm 80 tu, 
muka aku merah, panas, mata berair....
tersedak tuh....




so.....terpaksa la aku pujuk hati sendiri....
tak pe la, tadek rezeki aku....
bukan rezeki aku....
kalau Allah nak tarik, kejap je....
walaupun aku berabis berjimat nak simpan duit, 
tapi kalau bukan rezeki aku...
still....duit tu akan mengalir keluar jugak....
still aku kena amik balik....
n bayar la untuk pape je la....
da tadek rezeki kan....
erm...




oklah nak stop kat sini....
kita je yang boleh pujuk diri sendiri.......bila hati terpujuk, insyaAllah kita akan lebih redha dan cool....=D

4 comments:

Cik Lia Lomi said...

memang kalau duit tu nak keluar akan keluar juga, sabar ya..insyaallah akan di ganti dua kali ganda..

aReLaN said...

bwk bersabar. nk wat cmne kan dh bukan rezeki kt stu.mne tau pasni dtg rezeki sejemput.

run aziluz said...

relax lah. haritu saya kena pow rm1100 hahaha :') bytheway dah takde pun boyfriend tu. sobs.

ILA HonEyBuNNy said...

ahhh kita merajook dan kita jugak pujook hati kita..ehheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....