Saturday, January 7, 2012

kenangan aku dan honda cup c 70

aku start belajar motorsikal masa aku form 3
kesian...orang bandar....form 3, masa berpindah ke kampung baru dapat belajar motorsikal...
kalau orang kampung sekolah rendah pun dah pandai bermotorsikal ke sana kemari...

aku pun dah lupa macam mana aku boleh pandai naik motor ni...
nak kata ada orang ajar, macam tadek aje...
kira pandai sendiri la ni...
erk....hehe

lepas tu, bila dah pandai sikit...
pandai sikit aje, mulalah sibuk nak ke sana kemari dengan motor...
teringat satu kisah...
nak p daftar adik sekolah...
sebab dah pandai guna motor kan...
so dengan penuh yakinnya nak p sekolah dengan motor...
lepas tu, ntah camana ntah....
aku terlanggar tiang rumah, dan cermin motor pecah...
hehe...
terus je aku simpan balik motor, n pergi ke sekolah jalan kaki...


yang tu tak kisah, yang kisahnya...
malu der....jiran aku yang hensem nengok aku tym tu...
hahaha


ekceli, sebelum aku terror motor ni...
banyak accident kecil yang aku dah lalui...
nasib baik honda cup c 70 tu keras kepala...
so banyak mana pun dia accident, tapi dia still boleh guna sampai sekarang....
kalau nak kira berapa kali aku accident...
rasanya banyak kali jugak....
langgar pasu kat rumah kawan aku sampai pecah, langgar van sebab lupa angkat tongkat, jatuh motor sebab pasir, langgar tiang....
aish....tapi di sebabkan TAK SERIK...
aku naik jugak lagi motor tu...
sampailah aku dapat lesen...
aku rasa kalau aku SERIK...
mesti sampai sekarang aku tak bawak motor....
ni bukan motor aku, aku amek kat google jep, tapi motor cenggini la yang menyimpan seribu kenangan dalam hidup aku...=p

oklah nak stop kat sini dulu....
tak de istilah SERIK dalam hidup orang yang berjaya....ececeh...aku dah berjaya jadi penunggang motorsikal sekarang....haha

9 comments:

cik mun said...

mun xpandai pun naek moto..hehehe

Teenager Housemaid said...

saya tak pandai bawa motor..huhu

biela bell said...

hahha..terbaek la motor..dulu bell byk kali eksiden motor..asal eksiden je konon2 serik naik motor.xnak naik dah..tapi hampeh..xsampai 24 jam dah bermotor semula..addicted agaknya..haha

si robot comel said...

aku dah serik bawa motor,sbb tu tade lesen,sobsob

aimie amalina said...

kerana tuah honda cup
aku kini hebat bermotoran
hehehehe :))

El-Janna said...

wah bestnya.. tak serik kan? mcm tu la nak berjaya.^^

NasZ said...

hehehe. saya pun pernah camni gak. kenangan2.

From,

Nasz

MOhd Naser.com

nuyui a.k.a miss YUI said...

moto dlu bljr dr sepupu..excited..lama2 dh bosan..hihi.

dhiera said...

saya tetap tak pandai bawa moto. pernah darjah 6 nampak accident lutut orang tu bergeser dekat jalan~ terus takut naik moto. duduk belakang pun takut.

sekarang dah kurang la. dah boleh naik tapi lepas tu pening2 lalat~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....