Wednesday, January 4, 2012

yeaaayyyy.....tak lama lagi ulang tahun....opsss...maknanya dah makin t...u...a

Bila tahun berganjak....bermakna umur pun berganjak juga...
lebih tua...eh salah....lebih matang ..=p
tapi kalau nak ikutkan tarikhnya, bukan sekarang...
kiranya sekarang ni muda lagi la...
lagi beberapa hari ja....tak lama dah...
wah...sangat teruja...



at first ingat nak sambut sekali dengan pak cik 
yang berkongsi bulan yang sama
tapi memandangkan tak de budget...
so rasanya tak de buat pape kot...
cuma rasa nak bagi hadiah kat parents...




eh eh...birthday sendiri awatnya nak bagi hadiah kat parents..
sebab tertarik dengan entry satu blog...
mahap la da lupa blog mana, sebab da lama terbaca entrynya...
so tak dapek nak bagi link...sorry yer...
tapi yang menariknya...
penulis tu cakap...
kenapa besday kita, mak ayah kita kena bagi present kat kita...
kenapa bukan kita yang bagi present kat depa...
sebab pada tarikh tu mak kita yang bertarung maut nak lahirkan kita...so why not kita bagi present as appreciate pengorbanan mak kita...
juga abah kita, yang berdebar-debar nunggu mak kita kat luar bilik bersalin tu...
pastu makin rajin dan kerja keras semata-mata nak besarkan kita...
nak nengok kita berjaya...
sampailah kita idup....sampai ari ni...
dan 20++ depa dok jaga kita....


so....marilah kita pakat bagi present kat parents kita tym besday kita....
aku taw, depa tak minta banyak...
cukuplah kita appreciate pengorbanan mereka....
dapat sikit mereka dah tersenyum...
dapat banyak.....pun sama.....
mereka tak kisah....




oklah nak stop kat sini....
penghargaan tak semestinya kena belikan hadiah ribu riban....belanja ayam kat pasar malam pun dah cukup..terserah pada kemampuan dan keihklasan kita...=D

7 comments:

Cik Lia Lomi said...

urmmm..betul juga, kenapa kita tak terfikir dulu ya..

Cikpuan rara said...

bape umurnya tu?hehehe. nmpk sedap kek tu.

Miss Nadya said...

nad dah nk masuk 24 ..:)

best kalau dapat kek macam tu..:)

http://www.nornadiah.com/2012/01/makan-coklat.html

biela bell said...

belanja kopok lekor sebatang pun best jugak.hehehe

dhiera said...

bagus ye anak ni~
saya tak pernah terfikir pun.

jaa64 said...

betul tu, appreciate mak yg lahirkan kita :)

Nelly The Strange said...

betul2 ... aish , naik tahun baru ni , terasa tua je nelly ni .. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....