Friday, February 17, 2012

mertua ku sayang....=D

cerita pasal mertua.....
kisah beberapa orang teman....
tak berngam dengan mertua....erm...
umi aku cakap, mak mertua sama macam mak sendiri...
tak paham aku macam mana menantu boleh tak berngam dengan mak mertua....
hehe...tak paham la sebab aku lom ada mertua...=p




dulu...masa join OPKIM..
aku ada family angkat....
dorang sangat bestttt....nak nak mama aku....
jadi kesayangan aku nih...
cewahhh...hahahah...=p
pastu...aku sembang la dengan kakak ipar (angkat) aku....
rupanya, akak ni pun kureeeengggg dengan mama....




padahal aku rasa aku dengan mama sangatlah okey....
dan akak cakap, mak mertua dengan mak sendiri tak sama...
aku dengan mama, walaupun angkat, tapi macam anak...
dan dia dengan mama....mertua dan menantu....
so dia sangat kureeeeeengggggg selesa....
hehe....




dan aku pernah dengar lagik, ada satu kisah....
mak mertua tak suka dia.....kesian pulak....
yang ni memang menguji kesabaran la kan....
so kena la amik hati.....tapi bukan senang nak menawan hati mak mertua....
dah bertahun-tahun barulah berjaya....
aish....susah rupanya ada mak mertua ni yer....




tapi aku taw....tak semua mertua dalam dunia ni macam tu kan....
kalau dapat yang cerewet tu, sebenarnya.....Dia nak menguji kita la tu.......
bila sampai masa.....mesti kita orang yang paling seronok bila berjaya menawan hati mertua....=D


Oklah nak stop kat sini....
ujian yang diberiNYA sesuai dengan kemampuan kita.....=D

5 comments:

rel='nofollow'>biela bell said...

harap nanti..kalau ada mak mertua..boleh ngamm..:)

rel='nofollow'>Dylla Abas said...

betul tu..mak mertua x sama macam mak sendiri..tp kena hormati dia macam mak sendiri :)

rel='nofollow'>Muhammad Saiazuan Norhalik said...

zuan pun lama gak tak jengah mak angkat pas program OPKIM.. rsanya dah 4 bulan..

rel='nofollow'>dhiera said...

FMIL saya (future mother in law) setakat ni kitorang jumpa ok. alhamdulillah. sebenarnya, takut jugak perkara macam ni jadi dekat diri sendiri~ hehehe

rel='nofollow'>ct n honey said...

mak mertua sama tarafnya dgn mak sendiri,klu nak tahu bezanya kena ada mak mertua dulu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....