Saturday, March 17, 2012

tips....nak menipu pun tak reti....

ekceli ni last week punya cerita....kursus pemantapan pemimpin....
aku dan kak sara jadi urusetia...penceramah, dr ridzwan bakar....yang bagi buku Rinduku Pada Baitullah kat aku tuh...ok jangan jeles, dia penulis buku tu sebenarnya...=D

Kursus ni 2 hari, di adakan di TTI...best....sebab kami urusetia je...so tak adalah WAJIB nak dengar semua ceramah kan...hahaha...kalau games laju je layan...kalau ceramah tu, kami sembang je lebih...haha...

ada le beberapa games yang best...tapi paling best....GAMES KAD TIPU.....dr ajar cara nak nengok orang tu tipu ke tak.....

cara dia....
kalau orang tu bercakap, mata dia bergerak ke sebelah kanan means dia tipu....sebab otak sebelah kanan kreatif....

kalau bercakap mata gerak ke sebelah kiri, cakap betul sebab otak sebelah kiri tu simpan data...so anak mata bergerak ke sebelah kiri tuk cari data-data yang tersimpan kat situ....

tapi masa games tu dijalankan...ada gak orang yang pandai kawal mata....mata dia tak bergerak ke kiri atau kanan...memang sempoi la peserta tu, so kami tak leh detect dia menipu atau tak....

pastu aku try jugak dengan kak sara....aku suruh dia tengok mata aku, dan aku cakap aku suka lan....hahahaha......dia siap suruh ulang beberapa kali lagi...hampeh betul...sekali dia cakap mata aku gerak ke sebelah kiri...apakah ???? adakah kenyataan tu betul...padahal aku tibai aje cakap.....sebenarnya aku cuba nak belajar supaya mata aku tak bergerak kemana-mana arah....hahaha...dan aku langsung tak perasaan mata tu akan bergerak ke sebelah kiri...jadiiii  ??????

oklah nak stop kat sini dulu....
kadang-kadang orang yang nak menipu ni, orang tak tanya dia dah cakap...padahal kita tak tanya pape pon....=p

1 comment:

rel='nofollow'>Syakir Najib said...

Saya ter'bump' ke entry Puan.
Dari nak cari tips interverview sampai ke sini pula...

Thanks for those sharing.
Anyway mohon halalkan 'ilmu 'Mata' di atas.

Trma Kasih Daun Keladi
Nanti Tulis Lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....