Monday, April 30, 2012

KUASA PERCAYA....

aku suka dengan ayat seorang kakak....katanya...
kita melakukan sesuatu sebab kita PERCAYA....
betulkan...
meh aku bagi contoh simple....
kalau kita PERCAYA....kita cantik bila kurus...kita akan berusaha untuk kurus.....betul dak....

kalau kita PERCAYA kita akan gagal dalam hidup...kita dah tak ada mood nak belajar...sebab kita PERCAYA....kalau kita belajar pun...kita tetap akan bodoh....

ada satu kisah tentang kajian......kisahnya begini....ada 40 orang pesakit cancer tahap rendah lah....10 orang pesakit, doktor berikan ubat biasa sahaja....dan lagi 30 orang pesakit doktor bagi ubat biasa, tapi bagitahu mereka yang ubat tu adalah penemuan baru dan mereka adalah orang pertama yang mencuba dan ubat itu diyakini mampu menyembuhkan penyakit mereka....dan...mereka sangat seronok dan bersemangat untuk meneruskan hidup berbanding dengan 10 orang pesakit yang hanya diberikan ubat biasa tadi....

sebab....mereka PERCAYA dan YAKIN ubat itu mampu menyembuhkan mereka....

oklah nak stop kat sini...tamo wat conclusion...sebab aku PERCAYA....kamu faham apa yang aku cuba sampaikan...erk...cam tu boleh ???? =p


1 comment:

rel='nofollow'>dhiera said...

strongly agree!!! kajian epidemiologi pun menunjukkan begitu~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....