Wednesday, May 9, 2012

ishhhh...tak SUKA la dengan apa yang aku buattt =(

dah lama aku tak post something....tak share something mengenai kehidupan aku...haha....bz sangat...(konon)


okay....hari ni nak cakap pasai sumthing yang kita tak SUKA but we have to do it....arghhhhh sangatlah menyakitkan hati bila terpaksa buat sesuatu yang kita tak suka....


kisahnya, aku kena buat MARKETING....yang aku sangat dan amat BENCI....hahahaha...everyday kena buat 15 calls....dan bulan pertama aku tak dapat paper projek pun...selamba je aku....sebab bos tak marah...tapi ekceli jauh di sudut hati bos...dia sangat kecewa...aku tau...sebab dia gtaw...hahahaha...


tapi kan....aku realize something.....
kadang-kadang...kita tak suka something....
but itu yang kita dapat....
kenapa ????
sebab kita tak pernah tahu....sebenarnya itu yang terbaik buat kita....
dan sebenarnya....kita memang akan berjaya dan boleh buat yang terbaik...
cuma kita tak percaya diri kita...boleh lakukan....
kita dah set mind kita...yang kita TAK SUKA...SUSAH...LECEH...dan macam-macam alasan lagi...
yang menjadi penyekat pada diri kita....


dan sekarang aku sangat realize.....
yang sebenarnya.....aku sangat lah boleh buat sales....
bila AKU PERCAYA AKU BOLEH BUAT....dan sangat HEBAT dengan kerja sekarang.....


teringat satu kata-kata...
kita cuma ada dua pilihan....
sama ada meninggalkan apa yang kita tak suka...
atau suka dengan apa yang kita tak buat...


so kalau kita tak boleh tinggalkan apa yang kita tak suka...
kita masih lagi ada pilihan kedua...SUKA APA YANG KITA NAK BUAT....yes...SUKA DENGAN APA YANG KITA BUAT...




alah....orang kawin tu pun...memula penah benci, last2 CINTA TAK HENGAT kan.....




oklah nak stop kat sini dulu...
sebenarnya...kita lebih HEBAT dari apa yang kita fikirkan...=D

6 comments:

Abg Stalker said...

jgn biarkn emosi menguasai diri.suka ke x suka klu itu tanggungjwb kita,bt la dgn ikhlas.fkr +ve je lama2 nti suka la :)

MeeRole said...

ya btol tu..think positive..

nuyui a.k.a miss YUI said...

tnpa kt sedarkan.. fikir postif orait..

Azzah said...

tak pe..cuba dan berusaha dahulu..:)

fatin adawiah said...

kdg2 yg kite xsuka itulah yg terbaik buat kite..keep strong^^

IntaNBerliaN said...

betoi tu.. belum cuba blm tau.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....