Sunday, May 13, 2012

rezeki la tuuuu

Ada orang sedih....sebab belum dapat kerja.....belum ada rezeki katanya.....
penat dah berdoa kerja tak dapat lagik...erm...

ada orang kecewa....bila buat sales, tak dapat-dapat....taak reti dah nak buat camana...
erm...tak de rezeki la nampaknya bulan ni...
berdoa...usah kira.....selalu aje mohon murah rezeki....

tapi....
kita selalu lupa...
kekadang...ada kawan belanja.....rezeki la tuh.....
ada kawan selalu bagi barang kat kita....tetiba dia bagi tudung kat kita...
rezeki la tu....
kita ada family yang bahagia.....rezeki la tu....
kita ada kawan-kawan yang sentiasa tolong kita....rezeki la tu...

sebenarnya.....REZEKI tu luas....usah sempitkan perkataan REZEKI tu dengan hanya dapat duit yang banyak...sedangkan....banyak perkara yang lain yang memberikan kita kebahagiaan dalam hidup kita...dan itu juga REZEKI....

oklah nak stop kat sini dulu...

5 comments:

aReLaN said...

sabar jela kan.rezeki masing-masing.yang penting jangan putus asa.ALLAH ada perancangan lebih besar buat kita sume

bukan retis said...

betul tu...huhu.bayek mak! haha

miloais milo said...

salam...

iols setuju banget ngan entry uols ni...
thanks...

dhiera said...

betul.. rezeki tu luas. dapat masuk u pun kire rezeki la. bkn semua org dpt kn~

Ida Firdausi said...

setuju..rezeki tu ada kat mana-mana. yang penting rajin berusaha + Doa + Tawakkal. insyaallah :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....