Monday, June 25, 2012

ada master....susah nak kerja...soooo ????

nak wat pe belajar tinggi2...nothing......kalau belajar tinggi2 pun bukannya dapat naik gaji...

eleh...hang nak amek master sebab nak naik gaji kannnn ????

belajar aje tinggi2....tapi kerja....sama ngan aku jugak budak spm nih.....


dannnnnn...macam-macam lagi la beberapa pandangan yang aku pernah dengar....well itu pandangan orang....pandangan aku....belajar tinggi-tinggi....sebab aku suka, dan aku rasa bila kita belajar...pemikiran kita dengan pemikiran orang yang tak belajar tu lain....so tak salah kan kalau kita terus belajar....sehingga ke peringkat yang tertinggi.....

oklah nak stop kat sini...
selagi kita bernafas....selagi itu kita belajar...bukan hanya di uni tapi....juga dalam kehidupan...yang dinamakan sekolah hidup...yang tak pernah berhentiiiii.....=D

7 comments:

iyka zulaika said...

setuju! kebanyakan orang nak belajar tinggi2 sbb nak gaji ikut tinggi.

Pengetua Speaker Sekolah said...

tu la mentality kita skang ni..blaja tnggi2 cuma kerja makan gaji besar..sdangkan fungsi ilmu bukan setakat untuk kerja shaja..

Iffah Afeefah said...

takpe

belaja je

keje lain cite

atleast kite ade ilmu

ade sjil

tu lebihnye kite ngn org laen kan

Nur Aischa said...

betul betul tu. sokong sgt2 ! berillmu lah kita selagi mampu di dunia ni ^_^

aniswany said...

belaja selagi mampu..gaji tinggi tak tinggi belakang kira,yea tak ;)

syazana amira said...

that's y lah budak level spm tu ckap macam tu.. sbb level dia takat tu ja.. x leh pikiaq luas dah.. huhu

Eca Dwinky Asha said...

takde la untuk nak gaji tinggi,tapi selagi kita mampu,xde salah nak ambil master kan..mcm eca,mmg plan nak ambil master selepas grade ne,sebabnya peluang pekerjaan untuk graduan ipts mcm eca ne kurang sangat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....