Tuesday, June 26, 2012

ish, belajar tinggi-tinggi tu pon tatau ke....

manusia ni sekali lagi pelik...ok sorry...macam semua manusia pelik pulak kan....=p


itu pun tak tau.....belajar sampai uni tu pun tak tau...ish...


pernah kena macam tu ???? 


aku pernah je...


makanya kan....dik, akak masuk uni...tak semestinya semua akak tau dik....
akak belajar pengurusan aje, sekali adik pe cerita pasai engineering...mana akak nak tau dik...
hadoiiiiii.....




ibaratnya, tanya engineer lelaki yang hensem lagi macho lagi hebat kerja dalam bidang engineering....pasai camana nak menjahit labuci pada baju kurung moden....


oklah nak stop kat sini dulu...
sehebat mana pun kita...setinggi mana pun pelajaran kita...stilllll...tak semua benda kita tahu....sebab tu kita manusia saling memerlukan, untuk kita saling melengkapi....=D

10 comments:

rel='nofollow'>bella luna said...

ni la mentaliti orang kite, masuk u semua kena tahu,. bagi aku yang menjawab soalan dengan ayat mcm tu, memang la IQ die setakat kat kaki je,..

rel='nofollow'>Pengetua Speaker Sekolah said...

lautan ilmu itu amat luas..eh?sye engineer tpi pndai jahit labuci tau.hikhik..

rel='nofollow'>IntaNBerliaN said...

penah tkena gini gak.. hihi

rel='nofollow'>Cik Lia Lomi said...

setiap benda pun kita tak tahu sebenarnya tapi kita akan tahu bila belajar.. Kita manusia tak pernah lengkap..

rel='nofollow'>Cik Lia Lomi said...

setiap benda pun kita tak tahu sebenarnya tapi kita akan tahu bila belajar.. Kita manusia tak pernah lengkap..

rel='nofollow'>Cik Lia Lomi said...

setiap benda pun kita tak tahu sebenarnya tapi kita akan tahu bila belajar.. Kita manusia tak pernah lengkap..

rel='nofollow'>Sunah Sakura said...

belajar tu sampai mati...makin lama kita hidup, makin banyak sebenarnya benda yang kita belum tahu...

rel='nofollow'>Asyiqin Haulisah said...

kalau tak tahu kita kena ambik tahu. tambah ilmu di dada. :)

rel='nofollow'>WuMing said...

Soal pun biar tepat pada bidang laa kan?....

rel='nofollow'>M Fizan said...

yeah, ayat last tu saya dah lama nak buat entri tapi tak tercapai hajat lagi. :D

orang selalu harap kita ni tau segala benda. kita belajar sampai u, tak semua kemahiran hidup kita tau. saya pun penah kena ayat pedih ni. rasa teruk sangat je. belajar medik mana ada sentuh bab kemahiran hidup. ilmu manusia seluruhnya ibarat setitis air di lautan berbanding ilmu Allah. sehebat mana pun kita, ada orang jauh lebih hebat :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....