Sunday, February 17, 2013

tips : anak cepat belajar membaca

Assalamualaikum.....

sebelum ni aku ada story fasal faiz budak yang paling 'rajin' membaca tu kan...=p
senyum lebar sampai ke telinga mama dia kalau aku cakap anak dia rajin membaca...
sebab siapa-siapa yang pernah tengok dia membaca aje akan tahu betapa seksanya nak suruh dia membaca....hahaha...
membaca sambil menangis tu perkara biasa lah..
kalau tak, tak tahulah bila dia boleh membaca....

by the way....rumah dia tak ada buku pun....buku abc ke 123 memang tak ada...sorry....
yang ada laptop je...sampai nak hancur dia guna....

tapi sebelum tengok ultraman ke, upin ipin ke...dia wajib tengok benda ni....





ni antara video clip yang dia wajib tengok....tak lama pun...sat je.... ulang 2-3 kali...lepas tu boleh tengok ultraman......

kids memang suka benda-benda macam ni...dan depa lagi cepat ingat...sebab depa ni suka gambar....benda yang bergerak-gerak...lepas tu ada lagu pula kan...follow je lah....senang cerita......


kalau adik dia p ni plak.....dah terror 123 in english....sama jugak dok tengok you tube...3 kali je, lepas tu boleh tengok upin ipin......

tapi....tapi....dalm sehari tu....bukan sekali aje belajar....kadang-kadang tu setiap 3 jam, kena panggil suruh belajar....kadang-kadang marah jugak depa ni.....depa cakap, belajar lagi...asyik belajar aje....mama dia jawab, habis tu abang tu asyik tengok ultraman aje...hehe...so no reason la kan...lagipun belajar 5 minit je...=D


okeylah....nanti sambung lagi....


2 comments:

LydSunshine said...

Apa tajuk video tu? Tak dpt tgk la awk. Network blocked.

nini said...

kalau tak pun, akak pergi youtube, akak search aje abc or kids atau 123 or kids....banyak pilihan...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....