Friday, March 8, 2013

full name vs nick name

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...

nama penuh aku lain...langsung tadek kena mengena dengan nick name NINI...

saje je guna nama NINI, rasa mudah dan ringkas.....

satu hari di pejabat lama....

aku dah pesan siap-siap kat Abang Fiq kalau ada call tolong jawab, sebab aku ada discussion dengan boss...

kedengaran bunyi telefon....
sekali.....
dua kali....

kali yang ketiga....

Abang Fiq : Nini...sorry ganggu ya....ada orang call ni...nak cakap dengan Norah...abang dah cakap, salah nombor tapi dia call jugak....

Big boss dan kawan-kawan yang sedang berbincang tergelak-gelak, senyum-senyum....

Big boss : Nini tu Norah la.....nama dia Norah Aniza....

Abang Fiq : Awat hang tak habaq awai-awai.....



3 comments:

rel='nofollow'>Seneorita Baharin said...

heheheeh, lawak la... :D

rel='nofollow'>Iha Zaliza said...

Haha mesti Abang Fiq tu rasa macam wakenabeb.. kena ada orang call dulu baru tahu nama sebenar.. :D

rel='nofollow'>Maria Menado~ said...

haha... saya maria menado ni dlm blog je.. luar pnggil mai.. jadi memang dekat dgn nama betul. hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....