Saturday, May 18, 2013

aku, zhulian dan 'bakal' mak mertua

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...



produk ZHULIAN


Mak dia masuk hospital....lelah katanya...
so aku ni, punyalah nak amek hati kan..ehem ehem ehem...
 p la melawat....ajak adik aku teman...


segan jugak at first, tapi dia cakap...tak pe pergilah..
so aku pergi ajelah....dia tade pon....
at first aku ter pk jugak...
nanti nak sembang apalah dengan mak dia kan...
yelah, mak dia kan sakit, mesti aku tengok ko, ko tengok aku....

masa p tu...
jumpa mak dia, cam beselah perkenalkan diri..
mak dia pun tau pasai aku, cuma gitulah, tak pernah sembang lagi...

bawak sembang, tanyalah pasal sakit dia tu..
eh eh... mak cik ni ramah pulak...
panjang pulak ceritanya...
aku pun dengar aje lah...
lepas tu masuk part ZHULIAN...
korang tau zhulian ? yang aku tau zhulian ni jual barang kemas aje...
rupa-rupanya zhulian ni jual macam-macam....
dari barang kemas sampailah personal care, healthcare, cosmetic dan lain-lain...


pastu dia tanya aku...
aku cakap, kerja biasa aje mak cik....kat kedai borong...nak kata buat marketing tak jugak, nak kata cashier tak jugak, saya buat aje apa yang ada...hehe...
sebelum ni kerja kat kedah, marketing la....
na kau, dengar aje marketing....terus la dia ajak aku join dia....
masuk zhulian ni...erkkkkkk
nak tersedak....
tapi layankan aje...
dan lagi dok pk....kalaulah dia suh masuk zhulian baru leh jadi menantu dia habislah akuuuuu....

sembang pasal zhulian ni, memang tak berenti la...
anak mak cik tu datang pun, dia bleh buat tatau aje, dia nak jugak cerita pasal zhulian ni...
aku pun asyik dok kerling jam aje..ehhehehe....nak mintak diri....

overall pertemuan dengan 'bakal' mak mertua berjalan dengan lancarnya......

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

nak suh orang suka kat kite ????


layankan aje bila dia bercerita...bagi can...walaupun kita dah tahu cerita tu, kita dengar aje...seskali mengangguk...lepas tu tanya macam-macam, tunjukkan minat kita, benarkan apa yang dia kata.....

orang suka bila kita dengar cerita dia daripada mendengar cerita kita.....so jadilah pendengar yang baik...biar dia kuasai perbualan.....korang akan dapat curi hati dia lah...

hehehehe....


nak tahu lebih lanjut...boleh baca buku HOW TO WIN FRIENDS AND INFLUENCE PEOPLE....=D

4 comments:

rel='nofollow'>Nana Liena said...

huhu...zhulian ada macam2..ada air soya ke apa..sedap.. ==' semoga bakal mak mertua cepat sembuh ya..hehe..masa ni la kena ramah tamah..ambil hati..kekeke

rel='nofollow'>Firdawati Rashidi said...

Hehe, sempat lg tu bakal mak mertua promote sal zhulian...tak apa, amik hati okey..

rel='nofollow'>CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hehehe kalau syarat kena jadi ahli Zhulian ikutkan aje lah... ;-)

rel='nofollow'>Mimie Najib said...

zhulian memang ada macam2 produk..kalau dulu brang mas mmng terkenal la..sebab murah katanya.. nak pkai bnyk2 beli zhulian..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....