Wednesday, May 8, 2013

review : face lifting cream

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...



ini ceritanya....


benda ni la yang aku tergila-gilakan selama ni.....ambil letak ambil letak ambil letak....
sampai la seminggu yang lalu....aku berjaya bawak balik benda ni and sapu di muka...





penangan nak dapat muka V shape macam ni.....ehem ehem ehem....

tapi tak best kalau pakai yang ni aje kan..belek punya belek, jumpa yang set....
DEEP CLEANSER 

    RADIANT YOUTH ESSENCE


    FACE LIFTING CREAM


    pastu aku tengok la cara pemakaian dia kan.....dia tulis, pakai radiant youth selepas pakai toner, and pakai face lifting cream pun lepas pakai toner...dah aku blur....siap p tanya penjual dia lagi...ni lepas cuci muka, apply radiant youth lepastu face lifting cream ke...dia cakap dak aih....radiant tu pakai siang, face lifting tu ibaratnya cam krim malam a....

    ni toner dia......harga rm 20.72 (lepas less kat guardian). set tu harga dia rm 98.90 tapi lepas less rm 92.88. total nak cantik ni rm 113.60. aku harap tahan dua bulan, kalo tahan sebulan je, kompom lepas ni tukar safi rania gold aje...hahahaha


    okeyh.....ni nak story sikit pasal produk ni.....

    pencuci muka dia okey je....sesuai untuk semua kulit....tapi.....kalau letak sikit kat tangan tak berapa nak berbuih...so untuk orang yang berjimat cermat ni....susah sikit da....=p

    toner dia okey....cepat menyerap....aku suka...tayah aku nak tonyoh banyak kali....sat ja, dah serap dalam kulit....

    radiant youth essence tu.....katanya dalam masa 7 hari, fines lines dryness akan hilang and kulit macam baby weh.....adoi...tu yang aku bersemangat tu, tiap-tiap hari pakai tak tinggal..nak kulit cam baby kan...ehem....
    so today hari yang ke 8....
    hari ke 7, aku terus je paksa adik aku cakap aku cantik dan comel...hahahahaha....kalau tak, aku tukar produk lain.....

    hehe...tipu ja, aku tanya adik aku...aku comel tak ? liang roma aku nampak lagi dak...sebelum ni, orang rabun pun boleh nampak liang roma aku, la ni adik aku cakap, dia dah mengencut....makin cerah sikit kot....ada kot tu tak suka dengar....

    pastu tanya member....jarang sangat jumpa....dia cakap makin cerah kot....ish nape la dia tak cakap makin lawa.....hahahaha....aku siap cakap aku pakai bio essence, bio essence cakap, pakai 7 hari kulit akan cerah, sebab tu aku tanya ko...dia cakap..haah cerah sikit (tatau la ikhlas ke dak...hahaha...cam kena paksa jawab)

    and paling best....pagi tadi....opismate memang tak tau aku pakai bio essence ni (baru sminggu je pon) sorang adik yang suka sangat dok tegur aku itu ini begitu begini...cakap...eh, kulit akak makin cantik....pakai apa tak tau...bukan nak bagitau...memang aku tak bagitau pun, aku diam senyum-senyum ja...tukar topik...hahahahaha.....

    so maknanya betullah tu kot, radiant youth skin ni menepati janji..ehem.....dia cepat serap....berminyak sikit...


    and.....the best thing.....
    firms and lift shapes v face....
    not my pic..gugel saja


    siap ada bagi pembaris nak ukur...tapi aku tak reti guna...hahahaha

    krim dia pun best...cepat serap......tapi rasa cam mint gitu...ah, tak reti nak explain....korang try sendiri la..hahaha...

    kesan ??? 
    tak dak orang lagi tegur cakap, wah muka nini dah kurus...so aku tak tau la jadi ke dak mende alah ni...hahaha...

    overall...sebab aku baru lagi pakai...baru 8 hari, termasuk hari ni...
    secara psychologynya...sebab produk ni mahal...lepas tu duta dia pulak sangan santek dan cunssss....so bila aku pakai...tetiba aku rasa aku sangat cantek.....hahaha

    *sume gambar di atas google aje, aku mintak mahap, nak amek gambar seniri tempek kat sini tapi godek blootooooth kat laptop tak jumpa plak...len kali a neh...=p

    biarla orang nak kata kita huduh, tapi kita tetap rasa kita cantik...kira okeylah tu kan....kan ke beauty is the eye of beholder...ehem.....=D

7 comments:

boni kacak said...

wah.. macam2 sekarang ni kan..hehehe

Are_Rull said...

cik nini..ni mcm lg murh je .. hehehhe

http://www.groupon.my/deals/national-deal/Bio-Essence/716972133?nlp=&CID=MY_CRM_1_0_0_129&a=715827970

nadia farahida said...

tak pernah try lagi, nanti boleh try laaa kott :)

MaMa Rey said...

ingatkan pic nini..

member ada pakai produk ni..kulit dia memang halus..

santek itu hak milik stiap insan hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau hasil ok,bgus juga ni..

Nafisa81 said...

takde pakai set pun..pencuci muka lain...krim siang lain..bedak lain...krim malam lain...

Qaseh Vee said...

sayaguna dio essence birds nest baru 2 minggu kot . kesan blm nampak sgt sbb x guna complete set ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....