Saturday, May 4, 2013

samsung corby II - pakej komunikasi belia

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt....



selepas beberapa bulan...lama weh...nak dekat dua bulan...
baru nak dapat enpon free rm 200....
hahaha...selebihnya kena bayar...

ni dia punya enset...aku punya enset tak dak stok okeh..so aku pun duit tak berapa nak ada...so tak amek lagi....at first aku cakap, aku tak mau...lepas tu promoter tu cakap, rugi la rm 200...ek eleh, rugi apakebendenya dah aku tak bayar, duit aku pun tak luak, tak dak rugi apa aih....ekceli rugi kat depa sebab tu depa beria je nak suh aku amik jugak..hahaha...


siap cakap lagi, takpe, borang ni simpan sini, kalau nak mai ja bila-bila...pastu aku tanya, kalau bulan depan boleh ? depa cakap boleh ja...nampak sangat...takut ilang customer sorang...hahaha...=p

tu pasai enset free aku...yang gambar kat atas ni dia punya enset...aku tolong p amek....ehem....

at first dia nak amek kaler pink, sebab aku suruh..haha..
tapi sebab ada kaler putih je, oklah, aku pon malas nak tunggu dah, dah dua bulan lebih kot nak dapat enset ni...huhu....
harga dia rm 299...
so, sepatutnya dia kena tambah rm 99 ja la kan...
tapi sebab banyak sangat cekadak, dia kena tambah sampai rm 147.50
simkad rm 8.50
lepas tu nak aktifkan simkad rm 10
lepas tu nak aktifkan pakej komunikasi belia rm 30
and paling penting kredit dalam sim tu ada rm 45.00 =D

aku rasa, dia memang sengaja suh aku topup rm 40 tu.....sebenarnya nak cas, tapi mau kena marah kan kalau nak cas ntah hape hape, so depa cakapla nak aktifkan pakej konon...sebab, aku dengar dia call kawan dia suh reload kat enset ni..hahaha...
ok ni cuma aku punya pandangan je la....=p

lepas tu, kalau ada anything problem tentang enset ni masa dalam waranty, kena bayaq rm 20....

tu ja la kisah enpon free rm 200 ni...

so sesape yang rasa nak barang free ni banyakkan bersabar yer....aku pun sampai dah lupa kat enset ni, sampai dah tawar hati...hahaha...tu pun promoter tu yang tepon cakap enset dah boleh amek..tu pun, tak dak warna yang aku nak...tu pun lama gila servis dia cam siput...hahahaha...

oklah.....benda free memang banyak cekadak...=p

btw...thanks goverment bagi rebat rm 200 ni, kalo dak, berangan je la nak pakai enset touch screen...walaupun skang dah murah, tapi tetap berkira nak beli..hahaha...

5 comments:

Cinta Misteri said...

owhhhh dpt voucher hp eahhh....untung laaa. tp mcm nak kena tapau jer. nini, apsal plak warranty kena bayar? pelik laaa kot kedai tu

nini said...

yup....terukkan....depa ni pentipu betul....depa tak habaq pun kata pakej rebat tu pakej internet, nini realize lepas adik habaq....kompom every month kena bayar, tapi tatau lagi berapa...

seharum kasturi said...

tu la problem benda free . penjual tuh pandai lak nak amik duit org ya . tapi klu dah kena bayar rm 145 , bkn free dah tuh . sepatutnya fhone jer . yg lain tuh klu ada fone lama , just tukar tpt jer ... sabar lah yer ...

seharum kasturi said...

tu la problem benda free . penjual tuh pandai lak nak amik duit org ya . tapi klu dah kena bayar rm 145 , bkn free dah tuh . sepatutnya fhone jer . yg lain tuh klu ada fone lama , just tukar tpt jer ... sabar lah yer ...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bestnyaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....