Thursday, May 30, 2013

tips : hapuskan jerawat dari muka

Assalamualaikum wbt...


Waalaikumussalam wbt...



dulu...masa aku muda remaja....erk bukan bermaksud skang dah tua...skang pun masih muda jelita...ok perasan...=p

zaman sekolah-sekolah menengah dulu, encik puan adik kakak jerawat suka singgah lepak-lepak kat muka aku...aku pun tak paham kenapa depa suka sangat dok melepak kat muka aku....tak larat dah nak buat camana....

sedih pon ada...yalah, muka orang licin putih berseri flawless...muka aku ada benda tumpang kan...ehem....

so, ada lah sorang mak cik tu....dia perkenalkan aku dengan sabun halia....pening aku sabun halia ni camana.....

nilah rupanya....

nama dia sebenarnya camphor soap okeyh....aku baru tahu setelah perati tulisan dia, sebelum ni dok panggil sabun halia je....=p


okeyh cara dia amat sadis dan kejam....serta memerlukan kesabaran yang meninggi....


amik limau nipis sapu kat muka....then biarkan limau nipis tu melawan tetamu yang tak diundang di muka tu.....lepas tu bilas muka dengan sabun caphor ni atau sabun halia  ni.....


aku buat tiap tiap hari sampailah muka aku jadi cantik dan gebu...mak aku cakap la...hehehe....


la ni, dah lama tak buat......dok tempek muka dengan yogurt pulak...kesan dia...nanti kalo ada orang puji cakap aku cantik baru aku habaq kisah aku dan masker yogurt ni ya...



20 comments:

rel='nofollow'>Rasp said...

1st time akak tau ada sabun halia ni sis....

rel='nofollow'>Lissa LaLissa said...

x tau pun sabun nii,, hee nk try laa jugak. ^^

rel='nofollow'>seharum kasturi said...

mana nak dapat sabun nih ya ...

rel='nofollow'>hainom OKje said...

Tak pernah dengar pasal sabun nilah nini
okje tak de masalah jerawat tp masalah muka kering.....

rel='nofollow'>Shawn Razaleigh said...

agak2 kat dapur dah habis halia, boleh potong sabun ni sikit2.


kehkeh2 :p

rel='nofollow'>Kesuma Angsana said...

wah menarik ni, maaf lambat terjah, kebusyan sgt2 lately

rel='nofollow'>Amalina Lee said...

Tips ni memang kena dengan saya haha

rel='nofollow'>aniswany said...

waaa..serius berkesan?
kita ni dh tua2 baru naik jerawat haa...sedihh :(

rel='nofollow'>Suria Lekatlekitgurl said...

skrg ni mcm2 produk dah la.. white sana white sini.. x tau nak tempek & telan apa dah.. hahaha

rel='nofollow'>Nelly Strange said...

huh ? baru tau . tq ^^

rel='nofollow'>Khairun Solehah said...

selalu dengar sabun susu kambing je.. hehe

rel='nofollow'>uncle gedek said...

Campor kat teh ni jadi teh halia buih...

haha

rel='nofollow'>NARDtheNERD said...

kat mana nak dapat sabun halia ni.. :)

rel='nofollow'>Syima ~Mama Kyra~ said...

Kat mana nak beli sabun halia ni..nak jgk!!!

rel='nofollow'>kyo_9 said...

kalau letak sabun halia tu je tanpa nak kena hiris limau ape sumer x boleh ek?

rel='nofollow'>Nick Nashram said...

saya guna clean n clear je nak bg hilang jerawat :)

rel='nofollow'>Miss Volvo said...

sabun ni dulu ai guna sbg sabun mandi je.

rel='nofollow'>ikafantasi said...

xtau pun ada sabun ni..sabun beras tau la..best gak

rel='nofollow'>aDisH.sHidA said...

tak pernah pun tengok sabun tu...eh tonyoh muka dnegan limau nipis x pedih ke

RRiyanna Putri said...

Saya ada masalah jerawat & parut kat muka..tp tahun lepas. sy guna produk pencuci muka A's first facial cleanser. sangat berkesan. 3 hari nampak dah kurang parut-parut hitam kat muka. skang alhamdulillah..samoai skang kulit muka sy licin n cerah tanpa parut n jerawatlg. kwn2 pun da ramai pkai jugak. sbb dulu dorg tegur sy pkai ape nk pakai jgk. kalo parut tu memang bleh hilanglah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....