Saturday, June 8, 2013

rahsia aku....ehem ehem ehem....

Assalamualaikum wbt....

Waalaikumussalam wbt...


# kepada yang bertanya tentang sabun halia di entry ini

setakat ni kalau kat terengganu, sabun ni ada kat mydin mall atau sabasun.....kalau kat negeri lain saya tak pasti pulak....=D 




tajuk bukan main...rahsia aku lagi.....so bila dah buat entry dah tak jadi rahsia lagi.....hehehe....

buat entry ni sambil perasan diri ini semakin cantik dan menawan...hahaha....

by the way...kawan-kawan dok sibuk minum aura white...weh memang menjadi okeh..tak tipu langsung......sorang lagi kawan dok telan vitamin c pahang pharma...sunggu tak tipu jugak, nampak makin comel kawan aku tuh....aku tak mampu nak makan semua benda tu...ehehhee....so disebabkan keinginan nak cantik menawan jugak aku amalkan something...hehehe...

tak tau la menjadi ke tak amalan aku ni, yang pasti setelah sebulan berlalu....ramai yang tanya....awak pakai pe....aku sengih sengih je...jawab pakai bio essence....yang tu aku ada story kan...so bio essence ni kiranya menjadi la jugak....

tapi aku tak rasa sebabnya bio essence aje....sebab bio essence aku ada lagi weh...tak sampai suku pun lagi aku guna...hahaha....


yang aku sangat confident sebab aku amalkan jus buah-buahan....setiap hari...

jus buah aku...wajib ada 
- tomato 
- timun
- lobak
- cuka kurma
- habbatus sauda

sampingan :
betik, epal, limau, bayam, ulam raja, kurma

yang sampingan ni, kekadang aku letak, kekadang aku tak letak....suka hati aku je...
budget aku rm 10 every week untuk beli buah wajib tu....kiranya sebulan rm 40 je...

aku wajibkan tomato, sebab aku tengok dalam aura white tu ada ekstrak tomato...hehe...and kebanyakan produk cantik kat pasaran ada ekstrak tomato...lagipun tomato ni memang bagus....citer pasal kelebihan tomato entry lain keyh.....

jus ni memang aku wajib ambil everyday......aku letak air banyak dalam blender, sebab aku sayang la hampas-hampas dia tu...haha...aku tak tau la hampas tu ada kelebihan ke dak...hehe....

aku minum malam.....sebelum tido.....kalau pagi plak, aku minum awal pagi...setengah jam lepas tu baru aku p makan...kiranya minum masa perut kosong la... 


dan sebenarnya, memang buah-buahan dan sayur-sayuran tu bagus untuk kesihatan...dah ada vitamin c dah pun....supplement ???? untuk orang yang kurenggg suka sayur dan buah....=D

18 comments:

MAY said...

Gud idea la dear psl buah tu..

*nk bli bdk arab blh kontek ye..:)

Aku Penghibur said...

wahh boleh jadi duta nie :)

Yumida Huda said...

sure kulit halus mulus bak kulit org korea nih
yumida ni jenis yg simple..xde memanjakan diri pakai produk kecantikkan..kengkdg rajin gak..tgk mood jugak
tp nasib baik suka mkn buah

follow sini

Kesuma Angsana said...

wah terbaik ni, pasti kulit sgt2 cantik & sihat kan

seharum kasturi said...

yang asli tuh lebih baik sbb x de racun ...

Syima ~Mama Kyra~ said...

mmg betul nak kulit halus mulut bykn mkn buahan dan syuran..i sendiri pun amalkan vit C & E :)

lizz said...

waa nak try gak la....akak saya siap ratah tomato macam makan epal saya tak boleh lagik buat masa ni kalo letak dalam sanwich ok la...

aniswany said...

rajinnyaaa wat jus semua tuh.anis nih pemalasss tp nk cantik..acaner -.-

Miss Volvo said...

tomato, timun lobak n habatus sauda tu ada je kat rumah. mana nak dapat suka kurma eh?

JunAina said...

Jus buah-buahan memang baik untuk kesihatan, bila kita sihat luar dalam automatik aura cantik tu pun keluar.

Suria Lekatlekitgurl said...

akak kalau tomato buat jus tak reti nak minum.. rasa pelik. tapi tomato buat air asam cicah ikan bakar ok..akak pun baru berjinak2 dengan produk pemutih ni.. laki akak yg beli akak tukang abiskan jer..bio essence akak pernah try memang bagus

izan mama mia said...

menarik...jus buah mmg sodap

xila xotmy said...

huhu kalo di blended sedap ke rasanya??? bagus la dia ni hehe kite makan oat je....huuu

Mimi Azirah said...

tomato memg bagus untuk kulit...makin berseri seri la ye

aDisH.sHidA said...

waaaaah bagus nya...minum air buah2an setiap ari

aDisH.sHidA said...

waaaaah bagus nya...minum air buah2an setiap ari

Deqla Manjew said...

wahh..bgaus yer produk tu.. nk tgk orgnya.. hihi...

Topik said...

Sekarang dah bukan rahsia lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....