Friday, July 12, 2013

kurus tanpa diet

Assalamualaikum wbt.... 

Waalaikumussalam wbt....


wah dah nak raya....erk...baru pose 2 hari dah nak raya....hahaha...
sorry....=D
by the way.....semua orang nak nampak cantik menawan kau memang da booommmmm....
orang kita plak kalau cantik tu = langsing + body macam model....
kalau gumuk = comel.....aku pun kompius sat, comel tu tak cantik ke =p

dan akan ramailah yang amek supplement ataupun paling mudahnya ubat untuk kurus...
yang pemes emes la ni....FIGURE UP....
mintak mahap, entry ni akan buatkan peniaga FIGURE UP marah kat aku kaw kaw...
sebab aku nak cerita benda yang benar sebelum korang amek keputusan untuk jadikan figure up tu makanan tambahan korang....

aku pun pernah teruja nak beli benda alah ni...yer lah, dalam masa seminggu boleh turun sehingga 3kg beb....and the best things are NO DIET....!!!!!!! NO EXERCISE !!!!! 

makanlah apa sahaja yang ampa rasa nak makan, and still ampa akan dapat berat yang ampa nak.....

best kan .....?????? teruja.....


tapi sampai la ni, aku tak beli lagi benda alah ni...hahaha...sebab aku takut....sebab benda ni tak dak kelulusan KKM......

my friend ada beli......and sampai hari ni tak habis lagi satu botol.....dia beli masa benda ni baru femes.....

lepas tu dia offer kat aku.......aku pun dengan teragak-agak try satu...ececeh teragak-agak konon....haha...

satu hari makan figure up.....aku makan selepas breakfast, sebab katanya kalau dah makan benda ni, memang tak lalu nak makan......

yup.....tak rasa lapar okey.........tapi tekak sangat kering.....rasa nak minum air aje..rasa sangat haus.......

petang....aku dah start rasa pening......aku habaq kat member aku, dia cakap samalah kita....malam tu, aku rasa sangat lapar....yelah satu hari tak makan kan....tak de selera konon.......aku dah tak kira dah ada selera ke tak dak selera, aku nak makan jugak, sebab aku dah rasa lapar campur dah pening-pening........

tu la kisah aku dan pil ajaib tu untuk satu hari.....

lagi sekali aku mintak maaf kalau ada yang marah aku sebab cerita benda ni semua.....aku tak halang pun korang nak makan benda alah ni...makanlah...at least korang tau kesan dia dan get ready.....

benda ni, seriusly buat korang tak selera makan...dah kalau tak makan 3 hari tu, kompom la boleh turun berat badan kan......

korang kena minum banyak air.....banyak banyak banyak banyak....sebab tekak akan sentiasa rasa haus dan pahit.......

dan aku pernah terbaca dekat blog yang jual benda alah ni cakap, even tak selera nak makan, kena jugak makan sikit untuk dapatkan tenaga......

kejayaan produk ni ???? ada je yang berjaya turun berat dalam masa seminggu.....and ada je yang dah jadi cantik molek bergaya dengan produk ni.....

so pilihan di tangan anda.....=D

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great

::NureeN:: said...

mak aii.. sgt berkesan tp x der kelulusan kkm, mmg x mau la.. nureen kekal mkn nona rogay ja, dh 6thn mkn, so far maintain :)

me.liyana said...

takde kelulusan kkm tu yg risau siket kan

Cik Mun said...

xpela..hehehe..xbrani nak makan menda2 macam ni..

PakcikLie PCL said...

tak penah makan apa2 supplement sblm ni, rasanya kita harus ikut sunnah nabi saw makan macam mana... makan sebelum lapar, berenti sblm kenyang...kunyah makanan 40x sblm telan..jgn makan dan minum selang seli..memang tak terbuat tp cubalah amalkan.

Vee said...

satu ketika dulu , tulang dipergelangan tgn tak nampak ( berisi sikit lah ) . masa tuh byk tips kurus kat tv kata ' jangan mkn nasi ' . maka saya pun x mkn nasi pd bln puasa . habis posa , mmg turun berat badan dan maintain sampai la nih wpun saya melantak gila ... alhamdulillah ...

Cik Anis said...

jyeah ! pilihan ditgn anda ^_~

deno said...

kalau nak kurus, better usaha sendiri dgn menjaga pemakanan dan bersenam :) selamat berpuasa ;)

aniswany lazim said...

eh sama la mcm cita ofismate anis..dia mkn pil nih pastu pening loya smpai demam..tros benti.dia ckp mmg xda selera mkn tp bila dh pening tuh mcm lain mcm je..

so kalo nk kurus kena usaha kot,xda jln pintas nk bejaya..ye dak? :)

Cik Matahariku said...

mmg sedang diet after delivery sebab berat naik banyak ms pregnang hr tu, tapi tak berani ambil ubat2 kurus sgl macam tu..takut dgn effect yg awk cerita tuh..

Anonymous said...

SAYA NAK DEKAT 2 BOTOL DAH TAPI TAK TURUN PUN BERAT BADAN..HURM..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....