Saturday, November 15, 2014

diy bunga satin

assalamualaikum wbt

waalaikumussalam wbt

dah lama janji nak ajar buat bunga kan....
ya ampuuuuunnnnn.....ter bz sikit dengan hobi baru...hihi
so blog da jadi 2nd place...hihi

ok jom start...

kain tu bila dah potong lipat dua yer.....okeh sebelum tu nak habaq mai aku ni jenis try and error so panjang kain tu suka ati aku la...hihi

then jahit cam ni.....jahit ape ntah org panggil....aku pon tatau....

passtu tarik benang tu..so dia akan jadi cam ni...
and u alls bentukan lek lok sampai jadi bunge....

done...
jgn lupa letak la pearl ke butang ke atas bunga tu untuk tutup jahitan kat tengah tu....

erkkk korang paham dak.....
memang aku fail kalo bab explaination ni,...

ni hasil dia...saje nak tayang...
pakai dengan shawl satin....

aku guna jarum peniti aje lekatkan pada tudung...
kalau nak senang p beli pin dia kat kedai jahit dan boleh tampal je guna gam uhu atau gam gajah..

selamat mencuba....


7 comments:

rel='nofollow'>nuyui a.k.a miss YUI said...

sng tp yui malas..hahaha

rel='nofollow'>uncle gedek said...

bunga nya ada... tapi kumbangnya mana?

hehe

rel='nofollow'>nik ros said...

rajin diy yea.

rel='nofollow'>nurbijen said...

Tak susah nak buat rupanya.. Cantik!

rel='nofollow'>acik idah said...

Waahhh... cantik laa nii... i likee... (y) :D

rel='nofollow'>Ismi Ana said...

Wah wahhh..cantiknyeee! Btw singgah sini. Huhu. Sory lambat singgah. Bizi sikit.

rel='nofollow'>Myra Jay said...

wAHHHH Syoknya buat seniri..
Nampak cam senang tapi malas tu menguasai segalanya.. huhuu

Paling rajin tempah je..hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....