Wednesday, January 7, 2015

instant neelofa

assalamualaikum wbt....

waalaikumussalam wbt....


ingat tak kisah aku dropship dan supplier..,

kisah duka 2014...hihi....

now aku dah pegang stok sendiri.....rasa lebih secure tau....nak promote pon senang sebab barang ada dengan kita....aku banyak belajar dari kisah lalu....aku tak buat pre order....tapi aku buat ready stock....

apa beza pre order n ready stock ni...?

pre order kita promote bagai nak rak....tapi brg tak de pon lagi....lepas tu bila pilih barang kan....seronok sangat sebab supplier cakap...adaaaaa.....hakikatnya barang tak de pon dengan dia lagi......

oh pelisss la.....seronok depa ni buat lagu ni...yang dok ngadap customer aku la jugakkkk....hadoiiiii....


ready stock plak.....kadang2 tak best bila supplier cakap...kaler yg awak nak tak de...yg ada yg ni yg ni yg ni...passtu bila sent kat customer....customer tak berkenan....lepas tu tak jadi beli....rugi kan....

tapi kan ke kalau nak berniaga kena jujur.....ehhhh....ke dah tak valid dalam dunia yang serba moden ni....

korang pk la sendiri...sebab tu yang berlaku....


but still aku pilih ready stock sebab tu aku order barang banyak terus.....tapiiii kannnn yang sedihnya.....bila barang tu sampai rasa mcm nak nangissss jerrr.....

kualiti yang hamppppeeeeehhhhh gileeee.....yang ko tentok pon tak mauuuu....so camana aku nak jual....modal rm 19....koman koman jual rm 25.....postage lagi rm 6 jd rm 31....dgn harga rm 31 ko dapat tudung yang lowwww qualityyyyy ......oh myyyyy....memang aku tak sanggup....and aku tak promote langsung tudung tu....sedeyyyy


nah ko nak pakai tak tudung cam ni....nampak sejibik tangan akuuu.....oh myyyyyy......aku tak sanggup nak pakai....so korang pon mesti tak mau kannnn......ohhhhh myyyyy


dugaan kan nak jadi kaya dan berjaya ni....ingatkan dah beli stok boleh jual.....tapiii.......



nak berjaya dan kaya bukan senang...so aku beli stok baru lagi....kali ni aku p sendiri...pegang rasa ramas sentuh pakai terai selfie semua aku buat.....

hasilnya....

kain dia boleh dijualllll......yang penting customer happy....

kita nak bisnes ni bukan nak sekali je customer...kita nak repeat order...bukan sekadar nak habiskan stok.....


sempat je aku sauk......sebab aku pon berkenan dengan lopa ni...lawa...hihi.....


ni bukan nak promote tapi lebih kepada nak share pengalaman...manalah tahu korang teringin nak buat dropship kan.....survey betul2 jangan sampai terkena macam aku.....


eh tapi kalo nak beli lagi lopa tu boleh jerrrr.....ehehehe


5 comments:

rel='nofollow'>nuyui a.k.a miss YUI said...

sbnrnya puas bila stok ada pd tgn.. snng kt =)

rel='nofollow'>LydSunshine said...

Makin femes tudung lopa ni.

rel='nofollow'>aishah nin said...

Tengah pemes shawl neelopah ni kan..hihi

rel='nofollow'>Najib Ariyan said...

selamat maju jaya dalam perniagaan

rel='nofollow'>Bearcat said...

InsyaAllah peniaga yang jujur macam Nini ni akan berjaya di dunia dan akhirat :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....