Monday, March 23, 2015

diy pelamin

Bismillah...

Masa kecik dulu memang dah berangan....
pelamin aku nak buat sendiri...
well biasalah....kalau rasa kreatif ni memamg cam tu...ahahaha


Bila tengok pelamin orang....
gini je...akupon boleh buat....ecececeh.....
sedikit berlagak di situ...maafkan saya...

So....dah sampai waktunya untuk aku diy pelamin aku sendiri...
cantik ke huduh ke.....no 10...yang penting aku puas hati....


Tapiiii tak leh reveal lagi....
lepas nikahhh baru kite reveal okayyyy....
tak lama dah.....


Peralatan yang diperlukan...


Langsir....aku pilih langsir putih sebab senang nak match baju warna apa2 pon....
oh secara jujurnya...baju untuk majlis pon aku tak tau lagi kaler apa.....baju akad nikdah dah setel semua...ahakz...

Langsir 8 keping x 2 meter x 2.50 (aku lupa berapa harga) ni kain murah je..kain yg nipis tu.....hehe....

bunga tisu
tisu pon lupa berapa paket beli...hehe..
aku beli tisu kuning...putih dan merah...
so bunga aku ada tiga kaler....

Bekas letak bunga....2 botol x rm2

bubble 2 bekas x rm 2..ni aku beli kedai rm2
Nak letak dalam bekas bunga tu....bekas bunga tu bekas plastik je..tabung letak gula atau milo tuuuu.....hihi

Benang....dah ada....langsir aku jahit supaya boleh gantung....tak de la jahit rapat2....sebab aku kan rajin....pakat jahit ngan tunang aku asal boleh gantung aje....

Carpet pinjam kawan punya...

So overall rasanya rm 100 lebih sikit2 je kot.......
Jimat kan..


The best part is....

Kami buat tirai ni sama2....aku dan tunang aku....
Jahit pon sama2.....campor gaduh2 sikit2...ye lah lelaki krna jahitttt langsir....oh my..tetiba rasa sangat beruntung dapat tunang mcm ni....semoga sikapnya yang cute ni berterusannnn aminnnn.....


Aku share supaya u olls yang nak diy ada panduan....cuma aku lom reveal pelamin tu mcm mana.....

Lawa ???? For me okay la....ada tempat nak bergambar....

Yang penting puas hati....




4 comments:

Ezy Loy said...

DIY mmg menjimatkan..
smoga segala urusan diprmudahkan dan majlis berjalan lancar..
=)

Z@i Z@mR33 said...

pndainya nk diy...akak fail bab2 ni

Puan Kutu said...

solutelh boleh kerja sama DIY pelamin sama tunang. klu sendiri DIY tu tak heran sangat walaupun takjub la jugak.hehe.tunang pun tolong jait menjait ini memang rare.hehe..

BTW selamat pengantin baru in advance..:)

Ismi Ana said...

Eh? Gambarnye mane? Huhu. Bila kreatif, sume mende leh buat. Kan kan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....