Friday, March 6, 2015

nikah gantung ke....aku yang tergantunggggg

Bismillah....

Sebelum ni ada entry pasal nikah gantung....
And ada yag tak setuju...
Yer....pandangan orang macam2...

As for me...aku tak kisah pon as long as benda tu tak salah....why not...kannnn......

It juz about opinion....kalau nak lebih jelas boleh refer ustaz2...
Kita kan nak mudahkan bukan nak susahkan....

Alhamdulillah....berkat doa....
Selalu doa minta mudah urusan jodohku dgn si dia...
Sebelum ni kami pernah berpisah....
Tapi alhamdulillah....kalau dah jodoh...insyaAllah....



Kami bertunang bulan 9 2015.....date aku lupa...hahaha....tak romentik langsung kan....haha


Dan kalau ikutkan nak nikah bulan 3...tapi kalau kira duit yg ada....tak cukup pun lagi....yelah kami ni kerja gaji gitu2 aje kan....hohoho
Campur tolak bahagi darab memang tak cukup....siyes.....


Pastu.....kisah kalau dah jodoh.....
Tetiba dia mesej aku cakap tak sabar nak kawen....eh eh eh....sebelum ni kalau aku beriya2 cerita pasal kawen dia boleh buat tak tau je......sampai aku pon malas nak beriya2...


Bunga tisu aku pon dah kemana2 je...hahaha...sebab aku malas nak kecik ati bila aku story dengan excited si dia bolayan....hahaa


Pastu bila dia cakap mcm tu....aku tanya la duit dah cukup ke...dia cakap belum.....

Lasttt aku decide....aku tanya mak aku...kalo nikah gantung camana.....aku siap gugel lagi...ye lah aku mana nak tau sgt pasal gantung2 ni semua...

Sekali mak aku bagi green light.....abah aku pon sama...aku terus gtau dia...dia pon cakap ma n abah memang dah lama bagi green light.....



Apalagi.......ahad lepas dia mai trg...amik borang...setel ujian hiv...p hantar khamis baru ni.....


Nasib baikkkk sempat....sebab kami cadang nak nikah 26 hb ni...gile cepat kannn.....
Kenapa 26.....hari orang bekerja ? Nanti aku story balik....apa yg terjadi.....


Last....apa yang aku nak sampaikan....

InsyaAllah kalau kita nak berumah tangga.....niat baik....insyaAllag dipermudahkan.....

Mcm kami....only a week setel semua benda....
Duit ?....buat mana yang ada.....


4 comments:

rel='nofollow'>Ezy Loy said...

26hb? same tarikh nikah abg saye..
teganu jgk..
haha..

xpela.. yg penting akad..
wajib didahulukan..

semoga sumenye berjalan lancar!
=)

rel='nofollow'>wina1979 said...

Tahniah Nini.

-wina1979-

rel='nofollow'>LYAfrina said...

insyallah..moga dipermudahkan..
y penting utk melangkah ke hubungan yang halal tu...

rel='nofollow'>Najib Ariyan said...

kira ni dah nikah lah ni yer... alhamdullilah... selesai yang paling penting sekali...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....