Saturday, May 23, 2015

mommy to be....

assalamualaikum wbt..
waalaikumussalam wbt...


Alhamdulillah...baru sebulan lebih bergelar suami isteri....
beberapa hari lagi baru masuk 2 bulan...


Disebabkan kerja yang tak sama tempat..so kami berjauhan...

Hujung minggu baru dapat jumpa....wahhh heavennnn masa jumpa....sebab rindu2an..hihi....


And alhamdulillah...berita best buat aku dan suami....



2 line.....


lepas kawen je terus ak donlod my calender tu....pentingggg sangat sebab aku tak pernah ambil peduli tentang jadual aku...hihi...suka ati ampa la nak mai bila2 pon...gitu kannnnn....

Tapi kalau gtu gaya camana nak kira waktu subur dan sebagainya ya dak...so kelender ni sangatttlah membantu sebab bila key in tarikh cuti nanti dia habaq mai bila waktu kita subur.....dulu blajaq juga sains tapi tak amik port sangat la ni baru sibuk nak tahu camana baby tu boleh wujud....gituuuu kannn.....


2minggu tak jumpa suami...rindu toksah kata...campor aku lagi tetiba bersedih hati konon nak benti keje...alasan tak leh blah....hahahaha....


Pastu bila abang balik...waktu tu dijangka cuti kononnya...so aku memang alert gila sebab aku rasa nakkk sangat cek sahabat baik tu akan mai ke dok....sebab kalau sahabat baik tu tak mai means aku akan ada kawan baru.....

On dat day....bersih ok....so boleh solat....petang tu terus p cari utp test.....hihi.....beli yang jenama guardian je....dalam belas2 ringgit...aku pon lupa...siap study lagi camana nak guna...sebab kalau salah nanti kena beli baru....rugiii....

Katanya kencing yg pagi tu result lagi tepat...so aku tunggu je la esoknya dengan sabar....bangun je terus p cek...hihihihi....

Pastuuuu dapat 2 line....wahhhh rasa happy gile terus amik gambar wasap kat abang....and opkos malam kang baru dia baca.....ermmm.....


Malam tu boleh plak dia tanya...apa tu....aihhhh abang aku ni tak amik tau langsung pasal benda alah ni...bila aku habaq....dia happy...siap cakap rasa mcm nak balik malam ni jugakkk...hamboiiiiihhhh...sila bersabar yer....


Tapiiiiii....aku belum jumpa doktor pon....sebab kalau ikut perkiraan kalkulator google baru sebulan....biasa org jumpa doktor bila ek...n buka buku merah lak bila ???? Pastu kalau buka buku merah appointment tu macam mana...sebulan sekali ke sebulan tu banyak kali jugak....aihhhh banyak persoalan ni...maklumlah aku kan kerja swata aje....


Hope sesiapa ada experience....boleh lah share yer.....

14 comments:

Muji Anto said...

http://myfunnyvideo.org

Nurul said...

wah..dah ad isi rupanya..
alhamdulillah :)

Nurul said...
This comment has been removed by the author.
Aisy Nasiha said...

Wah.. tahniah
kira bunting pelaminlah ni.. jaga diri baik2 ya.. kot letih ke alahan ke kejap lg tu mulalah terasa.. kalau xda alahan mcm akak ni syokla.. alahan letih je dua kali pun..

Buku merah biasanya buat lepas 3 bulan utk org yg xda masalah... tp kalau ada masalah pergilah awal sikit..

Ezy Loy said...

tahniah awk!
alhamdulillah rezeki awl..
=')

Experiance Androiders said...

Wahh.. tahniah... smoga dpt anak y soleh dan solehah.. aamiin

ANIM said...

tahniah...
tumpang gembira buat nini dan suami:-)0

Z@i Z@mR33 said...

tahniah...

jaga diri k...jgn aktif sgt n 4 best result p scan dl pstu kompem ok br buat buku

Madam Fiey said...

Wah!Congratulation.Ni baru 1st time singgah.Dah boleh p jumpa doc rasanya then gtau date last period.

Kayu Manis said...

Alhamdulillah

Mummydearie said...

Tahniah ya! Macam akak jugalah ni, bunting pelamin kata orang. Bagus juga nanti sambutan ulangtahun pertama perkahwinan dah bertiga. Yeah!

Akak tak ingatlah bila start check doktor tapi rasanya lepas 3 bulan kot. Akak pun buat kat hospital swasta tapi kalau tak silap takdalah sebulan tu berkali-kali, tidak juga tiap-tiap bulan. Awal-awal je kerap sikit lepas tu takda dah nak datang jumpa doktor selalu.

Eh, boleh pulak lupa details! Itulah masa pregnant dulu tak pandai berblogging lagi makanya takdalah ingatan tercatat dalam entri blog ^_^

QasehnyaRania said...

tahniah..
bunting pelamin

Kira Sakura said...

saya aritu naik dua line tapi kabur sebab baby awal sangat masa check tu

Cik Puan Eka said...

hehehe tahniah awakk. kita pun jauh2 ngn husband smpai skang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....