Wednesday, June 3, 2015

Assalamualaikum wbt....
waalaikumussalam wbt....


Putus cintaaaa.....wahhhhh perittt sangat....rasa cam apa je...
masa tu aku dapat ot paling banyak sebab masuk pukul 9 balik kul 7.......everyday....balik umah terus rehat...memang tak dan nak rasa sedih......


Tipu kalau tak nangis.....nangis tu kompom la....dengar lagu hafiz bahagiamu deritaku sampai hafal.....gile......


Putus sebab......dia cakap mak dia ada pilihan lain tuk dia....wehhhh sapa tahan sabar....terus aku muntak putus hakikatnya aku masih sayang.....

Dia pulak...well he is anak mak....gud boy.....bila pk balik baguslah dia ikut cakap mak.......maknanya dia anak yang baik.....


Dannnnnnnn.......semua yang berlaku ni buatkan aku jadi baikkkkk sangat.....dekatkan diri dengan Dia.....baru nak hegeh2.....manusia sangatttt......


Tiap malam solat hajat......solat istikharah....mengaji.....
Solat taubat......

Minta dipermudahkan jodoh aku dan dia.....panjangkan juga jodoh kami......berjurai2 air mata......


Memang aku sayang gile la ni....memang berangan nak jadi bini dia la......tapi nak wat camana kan....jodoh di tangan Allah.....
sampai aku tanya kawan aku...boleh dok nak doa mintak ada jodoh dgn dia....sebab kan kita kan dah ditetapkan jodoh dengan sape2....kawan aku cakap....boleh je...mintak je la doa.....tapi dimakbulkan ke tak cerita lain....so semangat la aku ni beroda tak renti2.....


Alhamdulillah.......at last kami kawan balik.....
pastu bertunang....
pastu kawen......
urusan kawen pon mudah sangat.....mungkin sebab selalu doa dipermudahkan urusan jodoh aku dan dia....

And now.....semoga dapat baby yang soleh....amin.....


Dan alhamdulillah.....her mom boleh terima aku seadanya.....family dia memang aku tau boleh terima aku.....abah dia pon memang setuju.....masa kami putus dia cakap adik dia siap nangis2....terharu aku...bangga pon ada gak...haha

Mom dia rasional..siap cakap dengan aku lagi...kisah dulu....tapi Allah tahu yang terbaik untuk kita...hehe...aku slumber je....pura2 cool....and aku tak pernah berdendam dengan her mom....aku dengan mom dia pon okey je,,


Sebenarnya apa yang aku nak share....
Banyakkan berdoa....inshaAllah kalau betul dia jodoh kita....tetap akan jadi dengan kita.....



11 comments:

aryan azra said...

betul tu...yang penting doa

Nurzakiah Hanum said...

betul doa yg paling penting

nuyui a.k.a miss YUI said...

ITU TANDANYA JODOH MSIH ADA.. YG PENTING TRUS BERDOA DAN BERUSAHA.. JADI SKRG KEKALKAN.. INSHAALLAH..

zai zamree said...

btl...bykkn bdoa...

akak hr tu pon lps putus dgn tunang trus ttutup pntu ati nk kwn/kwen sgala.mls...

tp ms p wt haji tiap kali solat bdoa moga dicptkn jodoh & dpermudahkn.lps blk hj mai la 2 3 org mai merisik.lastly terima suami ni.x smpai 3 bln kami nikah kwen.smua dipermudahkn

safurara said...

masa bercinta dulu cm ni lah rasa dia, dh kawen ni.kurang sket gediknya.hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui sggh pg ya..

Aisy Nasiha said...

kisah percintaan dengan suami ya.. insyaAllah moga panjang jodoh korang, belajar drp pengalaman lalu.. dah nak jadi ibu ayah pun ni kan?

Puan Kutu said...

setuju..doa sajalah yg kita Ada..Insyaallah Ada jodoh tak kemana kan

LYAfrina said...

yess..setuju tu..
yang penting terus berdoa..
dan ingat... walaupon berpisah 100tahun, kalo jodoh..pasti akan bersatu.. yakin pada ketentuanNya.. kdg2 apa y berlaku tu ada hikmah disebaliknya..

Mummydearie said...

Kira beruntunglah, dah putus dapat berbaik semula dan akhirnya diijabkabul jadi suami-isteri yang sah. Kalau dah jodoh kita, lari macamana sekalipun memang tetap jodoh tu mencari kita juga. Lainlah kalau dah takda jodoh.

Semoga perhubungan kalian berkekalan hingga ke jannah dan bahagia selamanya*_*

Kira Sakura said...

wahhh tragik betoi kisah cinta ni. tapi kalau dah jodoh tu memang tak keman kan. kiranya nini memang kuat semangat lah ni. tak kena erti putus asa. good girl!! hihihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....