Monday, June 8, 2015

Berpantang umah mertua dan set nona roguy

Assalamualaikum wbt....

Waalaikumussalam wbt....

Belum pon 2 month...tapi dah sembang2 pasal berpantang....teruja sungguh aku ni kan....hahahaha....

Sebab saje la dok tanya asben nanti berpantang nak kat umah mak senirik boleh....reason....adik2 awak ramai lelaki...saya tak selesa....ngehngehngeh.....

Tapi bila pk balik pro dan contra....umah sendiri memang best...tapi my mom dah tak sekuat dulu.....dia sendiri surrender kalau nak mandikan bayi.....see.....

Pastu adik2.....maybe tak berapa nak terer sebab ni akak sulong dia....so anak sedara sulong...so nak tolong sikit2 boleh lah...tapi nak harap 100percent taksure lagi depa pandai ke dok...hihi....


Passtu depa pulak kerja....and ada yang nanti akan sambung blajar....so macam tak de orang je kat umah kan.....


Kalau kat umah mak mertua...even adik lelaki ramai...adik pompuan pon ramai....kompom yang pompuan memang sangat boleh membantu sebab aku tengok adik2 ipar aku ni rajin melayan kerenah anak sedara....depa pon da ada pengalaman 3 orang anak sedara....depa pakat2 jaga.....

Aku ????? Tak tau la nak cakap apa lagi.....harap2 semuanya berjalan dengan lancar..hahahaha.....


Pastu ni dok berkenan kat set bersalin  nona roguy....sebab aku teruja ngan customer kami yamg dua orang ni depan mata aku sendirik...memang kurus lepas amalkan set ni.....kurus dari sebelum dia pegnen lagi......jeles wehhhhh


Tapi bila baca review
 dia...air akar herbanika dia tu sangatlah mencabar kaum hawa moden untuk minum....oh my......

Yang lain...dengar kata tanamera pon mcm best....tapi tu la aku lebih tergoda dengan set nr...kikikiki....

Eh ehu alls ada pengalaman berpantang umah sendiri or mak mertuaor mak sendiri...silakanlah share ya....and set bersalin pilihan hati u all yang mcm mana...hehe


16 comments:

rel='nofollow'>Nurzakiah Hanum said...

selamat berpantang

rel='nofollow'>ezan idma said...

banyak jugak dengar set nona roguy tu bagus, hehehe,. selamat berpantang awak

rel='nofollow'>Cik Puan Eka said...

Kite pon mkm nona roguy. Kite suke yg phytonatal tu. Lawas hihi

rel='nofollow'>Aisy Nasiha said...

Akak berpantang kat rumah mak sendiri.. pengalaman anak pertama mengerikan sebab 23 hari baru akak kluar wad sb luka operate kena infection, jadi dalam hati terfikir kalau kat rumah mentua adakah akan dpt perhatian sebagaimana mak dan kakak2 sendiri jaga.. semua ada hal sebenarnya dan mak tak sihat mana, tapi masa tu bila melihat keadaan adiknya macam ni semua sepakat bergilir2 berkorban.. sayang my kakak2 dan my mom so much....

rel='nofollow'>QasehnyaRania said...

ciksu berpantang di rumah sndiri.suami jaga
kebetulan dot cuti sebulan.tp mak dgn mak mertua dtg rumah ciksu la.

ada betul juga cdgn suami nini tu tp kalau ciksu lg x selesa rmh mak sndiri. kalau rmh mak mertua walaupon ada adik adik ppuan memasing kerja. lagi satu aurat. huhuhu

sama la ciksu pon anak sulung juga. ada 3 adik lelaki..

in shaa Allah semoga dipermudahkan nnti k

ciksu guna set tanamera luaran (teh je kena minum. bgus. hari ke 3 dah blh mmbuang) dan ephyra utk dalaman

rel='nofollow'>QasehnyaRania said...

*silap pulak .. lagi selesa rumh mak sndiri..

rel='nofollow'>sue sue said...

cer try set pantang shaklee...sgt seswai pada yang nk berpantang sendiri..luka cepat baik...n bertenaga,,,hihi...



Singgah Blogwalking....:)

rel='nofollow'>Tie HT said...

Tahniah yea
Takde experience lagi
Tolong doakan moga
Saya dapat pengalaman itu
Insha Allah ;)

rel='nofollow'>Tie HT said...

Tahniah yea
Takde experience lagi
Tolong doakan moga
Saya dapat pengalaman itu
Insha Allah ;)

rel='nofollow'>Mummydearie said...

Soalan pertamanya ~ mak mertua okey ke kita berpantang di rumahnya?

Kalau dia kata okey, no problem, makanya kita teruslah buat decision berpantang di rumahnya *_* Kalau dari cerita, nampak sangat mak mertua awak yang lebih mudah nak menjaga awak bila berpantang nanti berbanding dengan mak sendiri yang dah tak berapa kuat. Nak minta tolong kat mak pun macam tak sampai hatikan...

Akak dulu berpantang di rumah sendiri sebab bersalin di KL. Mak akak jauh di Johor. Akak ni pun spesies penakut nampak hospital makanya naklah senang nak tuju bila dah sakit nak bersalin. Nak suruh balik kampung bila dah sarat, memang tidaklah!

Mak akak sendiri yang naik ke KL tolong jagakan anak dan cucunya selama 3 bulan. Lepas tu pandai-pandailah bawa diri dengan kehidupan baru bersama baby *_*

rel='nofollow'>eita said...

susah jugak nak fikir tu nak pantang kat mana...akak kalau ada rezeki mengandung jawab nyer memang berpantang umah mertua ..mak ayah dah takde..adik beradik pun jauh..takde sapa nak jaga...

selamat berpantang

rel='nofollow'>Yana Yani said...

kalau akak dulu anak sulung rumah mak sendiri
rasa lebih selesa dengan mak walau macamana keadaan sekali pun =)
bila anak no 2 baru berani rumah sendiri
dah ada pengalaman kan

apapun, masih awal nak buat keputusan kan
discuss dulu dengan suami, dengan keluarga mentua dan keluarga sendiri
semua pasti nak yang terbaik tuk kamu =)

rel='nofollow'>arora ateh said...

Kita hri tu pantang ngn mak sndri 2 minggu..lepas tu sambung kat rumah sendiri...struggle tapi alhamdulillah...

rel='nofollow'>Kira Sakura said...

berpantang dekat rumah sendiri lebih selesa kot kalau saya lah dalam situasi awak. asalkan suami sedia membantu dan kita pun kena bantu diri sendiri tak buat kerja yang berat2. pantang sendiri kena banyak belajar. belajar apa yang boleh dan tak boleh makan dan kena disiplin lebih. sebab takde orang tua yang nak ingatkan kita :)

rel='nofollow'>Puan Kutu said...

sy anak sulung pantang dengan mertua..pastu dah hujung2 baru pi umah mak..yg 2nd kt rumah sendiri..mak mertua dtg jaga seminggu je pastu jaga diri sendiri..nasib baik juga adik bongsu masa tu baru habsi belajar.dia datang tolong2..

bab set berpantang ni tak payah teruja sgt..semua pun ok..janji kita pantang betul2..susukan baby sepenuhnya kurus punyalah tak payah set mahal2 ni..pengaalamn sendiri la.hehe

rel='nofollow'>Cik Puan Eka said...

NR best hehehehe

Akar herbanika tu klu mnum time suam panas. sedap tau.
buh madu sesudu.

Hehehe masa pantang klu boleh, biarlah ada org jaga. kita just berehat je masa dlm pantang tu. lg2 masaawal2 tu. sgtlah baby blues sndrom

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....