Monday, September 21, 2015

dia tu susah nak pegnent....sebab gemukkkk

assalamualaikum wbt...
waalaikumussalam wbt...


alhamdulillah dah 5month....harap2 baby sihat sampai dia keluar tunjuk diri tahun depan...aminnn.....


ni ada kisah....
oh ye...sebelum tu...aku nak kawen kecik2 je....bukan besar2...so tak de la nak bagitahu satu dunia kan....so ada yang tahu and ada yang tak tahu...and tak kurang yang kecik ati...dah nye....jamuan untuk 500 orang makan je ponnnn takkan nak p habaq and jemput sampai 1000 orang...agak2 la...kalau aku kaya....and banyak duit semua orang aku jemput....
eh panjang pulak mukaddimah cerita.....


kisahnya....

akak kepoh : produk ni bagus tau....bagus untuk kesihatan dalaman kita...contohnya macam nini tu...kalau dia kawen nanti dia susah nak pegnent....atau lambat pegnent...sebab dia banyak lemak...(ok aku gemuk....hahaha)

kawan aku : akak.....nini tu dia dah nak meletoppppp dah tu....

akak kepoh : haaa????? bila masa dia kawen ....tak jemput ponnnnn

kawan aku : ala kak..dia buat kecik2 aje....jemput kami2 ni aje..mana de dia jemput customer....

akak kepoh : terdiam...malu gamaknya....



bila kawan aku cerita kat aku...bila dia start cakap aku susah nak pegnent aku dah tibai gelak kaw kaw dah.....Alhamdulillah bukan nak bangga...rezeki aku cepat dapat baby...syukur....

tapi akak kepoh tu pon.....boleh pulak dia tak perasan perubahan aku...padahal ramai je customer yang tegur walaupun tak tahu aku dah kawen....

kawan aku cakap.....akak tu banyak sangat cerita sampai tak sempat nak perati orang sekeliling....hahahaha....


adoilah manusia...macam2 betul kan....
apa2 pun bersyukurlah dengan apa yang kita ada...eh gemukkk pon lawa apa...tayah beli bantal..baby pon mesti selesa nak dok atas paha aku yang gebu gebas....hahahahahaha

4 comments:

rel='nofollow'>~ana~ said...

Normal la tu kan...sibuk sgt nak tau psl org..diri sendiri terabai..

rel='nofollow'>Puan Suri Fahmi said...

Salam...gitulah lumrah manusia. Kahwin tak jemput, kecil hati. Nanti dah bersalin tak bgtau pun kecil hati...hehe...apa2 pun kakpb ucapkan tahniah.

rel='nofollow'>Lissa LaLissa said...

hehe rezeki Allah tentukan.. manusia kadang-kadang tahu mengomen dan kritik sampai lupa apa yang Allah tentukan adalah yang sebaik-baiknya:) jaga kesihatan ya kak, semoga Allah permudahkan segalanya :) hehe

rel='nofollow'>QasehnyaRania said...

itu lah mulut susah nk dibtutup
blh ckp ikut suka gnpa nk pikir kan perasaan org lain

tahniahh nini.jaga diri ye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....