Tuesday, September 8, 2015

What do you expect

Assalamualaiku  wbt ...

Waalaikumussalam wbt....



Aku......even besday adik beradik pon aku lupa...kihkihkih....

Ingat besday en somi je sebab kebetulam besday dia sama ngan adik aku...dan tetiba aku hapal besday adik aku sekali....hahaha...
Ingat pon sebab.....zaman2 nak ngorat dulu...haruslah peka dengan bende2 special ni kannnn.....


Tapiiii semenjak aku kawan dengan dia....dia tak pernah ingat besday aku....kecik ati ??? Mula2 ada la zaman dulu...skang ati dah tegar...hahahaha......biaq p la tak ingat pon.....benda tu penting kalau kita anggap dia penting....kalau anggap its nothing so benda tu akan jadi its nothing...,

Aku tak jadikan benda2 tu penting sebab nanti aku kecik ati bila en somi tak ingat....ye la....dia tak ingat besday kite...kite kecik ati kemainnnnn......padahallll banyak benda2 yang penting yang dia pernah buat dalam hidup kita....like tolong basuh baju.....tolong cuci pinggan....tolong kemas umah......jaga hati and perasaan kite....banyak bersabar dengan kerenah kite...cuba puaskan hati kite.....dan macam macam lagi.....

Tambah plak aku sendiri pon tak pernah nak memorize besday orang....so apa yang aku expect....takkan aku nak expect org memorize besday aku plak kan...hahhahah....

Kalu aku nak bagi hadiah kat adik2..aku bagi je tak kira la besday depa ke dok...hahahaha....


Tapiiii.......la ni tetiba dia ingat besday aku....
Sebab ??????

Baby yang bakal lahir ni dekat2 dengan besday aku.....sebab tu tiba2 dia boleh ingat besday aku...hahaha


Cerita 1
Aku : nanti besday baby sama dengan besday saya...boleh la saya sambut besday sama2 dengan baby....
En somi : eh nape plak......
Aku : baby kan edd dia 23 january....besday saya 26 january
En somi : eh eh eh....sejak bila besday awak bulan 1 plak ni.....pandai lah awak....
Aku : eh eh eh....memang besday saya bulan 1 la....awak tu besday saya pon tak tahu....,


Nasib baik aku tak kecik hati....sebab aku tau dia tak amik port pon part2 besday ni....aku pernah tanya rasanya...slumber dia jawab bulan 7....hahahahaa



Cerita 2
Aku : mesti awak tak tau besday saya bila kan....
En somi : ala....bulan 1....kan
Aku : aikkkk camana awak boleh ingat plak ni....sebelu. ni awak tak amik port pon
En somi : mestila saya ingat....kan sama dengan baby....


Amboiii sebenarnya ingat yang baby je...tumpang aku punya data sekali....hahaha



Well.......terimalah orang sekeliling kita seadanya.....tak pe depa tak ingat besday kita atau tarikh penting dalam hidup kita...yang penting kita sendiri ingat.....hargailah diri kita....

Tapiiiiii aku sendiri pon pernah lupa besday aku......howwww?????

Terussss lupa sambung lesen.....hahahaha

5 comments:

rel='nofollow'>nusha fasha said...

Hhhe untg t birthday dkt2..

rel='nofollow'>❤Kamsiah❤ said...

yg akak ni...usahkan suami nak igt besday..umur akak pun dia tak igt...

rel='nofollow'>~ana~ said...

Hi.salam kenal...medela swing tu ok sgt..zmn i dulu mn ada bp bnyk brand..tp kalau ada bnyk pub mmg i akan choose avennt@medela...sbb well known brand kan...swing tu nak kata bising x la sangat..u duduk tmpt sunyi mmg la rs mcm kuatbje bunyi dia.

rel='nofollow'>Rtp Farra Arisha said...

Gelak Arisha baca conversation akak dengan suami hahaha. Beruntung sangat klu ditakdirkan birthday jarak dekat sebab boleh celebrate sekali. Like my family, any celebrations or anniversaries might be our priorities sebagai tanda kasih sayang hahaha. :D

rel='nofollow'>Puan Kutu said...

Klu betul baby deliver januari bley la celebrate sekali mama..bestnya..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....