Thursday, October 22, 2015

I am a girl

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt....


Dah nak masuk 7 bulan.....eh belum 7 bulan baru nak masuk yer.....sebelum ni aku selalu expect anak aku boy....entahlah mungkin sebab semua adik beradik aku girl so aku nak baby boy...gitu kannnn.....

Passtu mula la gugel ciri2 bayi lelaki....
Pastu mula lah telly kan betul ke dok....

Katanya perut tajam....aku rasa perut aku tajam.....and kuat la naluri keibuan konon 2 kata baby boy....

Passtu selalu tido belah kanan....ha ni memang ponnnn...selalu tido belah kanan......tapi lately ni macam banyak belah kiri je...hahahah

No alahan at all......yezzzaaaa....aku tak mengalami alahan pon sebab tu aku dengan seronoknya makan makan makan sampai masa scan doc kata baby aku besar seminggu.....

Kalau ikutkan hati aku tak mau scan dah...nak guna naluri keibuan konon2 ni....ecececeh....tapi husband suh p scan....aku cakap nanti tunggu awak balik kite p sesama...dia cakap...tayah....malam ni awak p ajak adik2 teman....see...sape yang excited sebenarnya...hahaha..


Disebabkan tidak mahu menjadi isteri derhaka....ecececeh...aku pon p la klinik nak intai baby...

Oh ye sebelum tu....aku ada tanya baby....awak kalau awak baby boy awak tendanglah umi....dia diammmm je tanpa kata....ok fine....


Tengahari aku tanya lagi....awakkkkk....kalau awak boy awak tendang lah umi...umi nak tahu awak boy ke girl......nak beli baju awak ni.......ok padahal dah beli.....
Eh eh...dia tendang la......


Petang aku tanya lagi....awakkkkk awakkkkk boy ke girl...kalau boyyyy tendanglahhhh lagi.....
Dia tendang jugakkkkk.......


Wah wah wah....tapi aku kompius nak percaya ke dok hahahah...sebab mula2 tanya baby wat derk je.....petang2 baru je dia respond.....maybe dia pon kompius dia boy ke girl...



Ok dan disebabkan perbualan aku dengan baby jugaklah husband aku suh aku p scan...hahaha

Dan malamnya kami p scan...doc cakap...kalau awal2 lagi tak nampak pon boy ke gurl...tapi kita cuba la yer....sempat aku tanya dia kalau tgk perut aku ni boy ke gurl...dia cakap dia bukan bomohhhh..hahahaha...dan dia sempat tanya aku...aku jawab boy....selambe campo kompiden.....

Pastuuu dia tunjukah....ni kepala anak awak...aku nampak cam beso je...hahaha....pastuuu ni badan dia....ni heart dia....and....lastttt kita carikkkk dia boy ke gurl.....


Hasilnya.....

Kata doc.....macam girlllll je....sebab tak nampak pon pistol....lagipon baby tak kangkang, nampak dari tepi2 je....intai2 macam girl...kalau boy nampak pistol dia.....

Senab doc tu tahu aku mengharapkan baby boy...dia sejukkan hati aku...dia cakap tak semestinya betul...kadang2 tak nampak lagi sebab masih awal....and then kadang nampak macam boy padahal girl sebab bibir dia bengkak....tu kata doc la...



Frust ????? Erkkkk agak la...hahahahaha....
Susah jugak la nak betulkan balik kekecewaan tu supaya redha sabar dan terima...yelah kalau betul2 girl kecik ati baby tu kalau dia tahu kekecewaan umi dia....macam tak sayang dia...

Ehh ehhh sayanggg.....awak dah dok dalam perut umi ni 9 bulannn gile ko tak sayang...cuma....

Seee.....aku masih lagi berusaha untuk terima hakikat...hahahaha.....


Nanti ada  next scan...kat kk..yang ni aku tak mau berharap...sebab dah tau girl kan.....biarlah kalau girl...nanti usaha untuk adiknya boboy...hahahaha.....


My advice tuk kawan2....toksah dok teka anak ampa laki ka pompuan ka...and dont be toooooo excited sebab kalau naluri keibuan tu tak berapa menjadi frust nonggeng oii...hahaha.....semoga semuanya selamat dan i really love my daughter or...son maybe...eh eh....

8 comments:

rel='nofollow'>Aimi Muhamad said...

alaa...xpyh frust2...mana tau naluri ibu tu betul. kite dlu husband mengharap boy dr awal.naluri kite pun boy.perut makin besar ada yg ckp boy ada yg ckp girl.scan xnampk pistol ke apa sebab dia kepit2.last2 kuar boy.

rel='nofollow'>aryan azra said...

mana tahu scan dokte tu silap kan...teruskan berdoa mana tahu dapat boy

rel='nofollow'>lynndAmya said...

Salam, hahaha belum pernah alami perasaan ni, tp selagi ada rezeki, okay lah..hihi :D smoga baby sihat! :D

rel='nofollow'>Aisy Nasiha said...

wah terujanya nak tahu jantina baby.. kalau saya, kedua2 anak ni, masa 17 minggu dah memang nampak dan doc kata boy.. jadi memang sedia beli barang sejak awl pun yg tak berciri girl.. apa2 pun sama je, anak ni kalau baik2 insyaAllah semua boleh jaga kita dan membahagiakan kita esok2...

rel='nofollow'>merahitujambu said...

xkisah la girl ke boy yang penting sihat keduanya ya

rel='nofollow'>Zizie Zack said...

salam kak.. yang penting, kandungan tu sihat kan :)

rel='nofollow'>azizah green line said...

umi nak boy ye.. kalau girl pun boleh tlg2 umi..
jijah 2x scan doc kata girl! naluri pun kata girl..harap girl sampai la lahir sbb yg 1st boy..hehe

rel='nofollow'>QasehnyaRania said...

saya dlu berat kata girl
alhamdulillah dpt gegirl sbb nak ada geng
saya sorng je ppuan. hikhiks.

pergi scan sbb ayah rania nknjugak tahu boy ke girl.skli x nk tunjuk la pulak. hikhiks.skalli tu j scan

yg pntg sihat keduanya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....